“Hakem hakkında konuşmuyoruz” diyen Özat, ardından konuşmasının hemen hemen bütün kısmını hakem kararlarına değinerek geçirdi. 
Özat, “İkinci yarı teknik ekibimizin doğru tespitleri ve oyuna değşiiklikleri ile bam başka Hatayspor ortaya çıktı. Ama bu sefer maçın kahramanı olan Yaşar Kemal Uğurlu ön plana çıktı. Hakemler hakkında hiç konuşmadık, hiç konuşmayacağız. Atandığında çok iyi hakem diyordum Ama bugün ki maçtan sonra yanıldığımı anladım. Akşam hepiniz lütfen elinizi vicdanına koyarak kul hakkı, yememek ilkesi ile oturun maçı izleyin. 2 tane yüzde yüz penaltımızı vermedi. Bakın Başakşehir’de VAR4dan gelen 2 penaltıdan 2 gol yedik. Hakemi kutladık. Yenildik ve hakemi kutladık. Ama burada VAR Hakemini de suçlamak istiyorum. Atilla Karaoğlan her halde. Her halde o pozisyonlarda başka şeyle meşguldu gibi geliyor. Görmemesi mümkün değil. Ele çarpmalarda herkesin kafası karışık. Birisi biliyorsa lütfen açıklasın. Bizde öğrenim. 4 numaralı eline çarpıyor. Yakındır el gitmemiştir. Her türlü kırılmalar olabilir. Her türlü yoruma açık olabilir. Ama Diouf’a yapılan 75. dakikada penaltıyı hakem görmeyebilir. Ama VAR’ın bunu uyarmaması aklımız almıyor. Gerçekten aklımız almıyor. Bizim de emeğimiz var. 

TRABZON, ZATEN TÜRKİYE’DE LİDER
Trabzon zaten, Türkiye’de lider. Kaç maçtır namağluptu. Geçen hafta bir mağlubiyet aldı. Önü açık, kutluyorum kendilerini galibiyetten ötürü. Ama bu kadar bariz penaltının VAR tarafından uyarılıp, hakem tarafından değerlendirilmemesi bizi üzdü. Kusura bakmasınlar yi oynamaya çalışıyoruz. İlk 3’de 4’te olmaya çalışıyoruz. Birilerini rahatsız etmişsek kusura bakmasınlar
İlk yarıda Hatayspor’u hiç beğenmedik. İkinci yarıda bu çocuklar çabaladı. Çabalayınca oynayınca, zevkli futbol olunca sonucu alabileceğimizi kanıtlamaya çalıştık. Maalesef başrol oyuncusu sahneye çıktı. Kendisinden tek ricam bu akşam maçı izlesin tekrar. Hata olabilir, elini vicdanına koysun. 
Trabzon seyricisini kutluyorum. Çok coşkulu bir seyirci, herkesin yolunu açık etsin” dedi. 

TESADÜF DEĞİL, NET BELLİ
Trabzonspor’un lider olmasının tesadüf olmadığını da söyleyen Özat, “Trabzonspor Anadolu kulübü. Zaten tesadüf gelmediği net belli. 20 küsür maçtır yenilmiyordu. İstatistikler onu gösteriyor. Bir yola baş koymuşlar.. Emekleri ile bir yere gelmeye çalışıyorlar, kutluyorum kendilerini.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi