Trabzonspor’un İbrahim Hacıosmanoğlu’nun kazandığı kongresinde Muharrem Usta’nın as başkan adayı olarak isminden söz ettiren ve geçtiğimiz kongrede kendi ekibiyle yola çıkan Celil Hekimoğlu herkesi şaşırtacak bir karar alarak bir daha başkan adayı olmayacağını açıkladı. Geçtiğimiz kongrede Usta 3 bin 61 oy alırken, 3 bin 49 oyla kaybeden Hekimoğlu’na geleceğin başkanı gözüyle bakılıyordu. Fakat genç başkan adayı, Karadenizde Sonnokta Gazetesi’ne yaptığı özel açıklamada, artık başkan adaylığının kendisine çok uzak olduğunu vurguladı.

 ŞARTLAR ÇOK DAHA AĞIRLAŞTI

Celil Hekimoğlu, bir önceki kongreden 1,5 yıl önce yola çıkarak büyük mesafe alarak girdiği yarışta kaybetmenin ardından yine de köşesine çekilmemiş, çok sayıda kombine, loca, kulüp ürünü alarak yönetime de destek vermesiyle dikkat çekmişti. Hekimoğlu, bundan sonraki süreç için başkan adaylığına neden nokta koyduğunu anlatırken, “Şu anda kulübün ekonomik şartları İbrahim Hacıosmanoğlu döneminden bile çok ağır. Artık Trabzon’dan bir başkanın ve yönetimin böyle bir tabloyu kaldırması olanaksız hale geldi. Ben de çok yoruldum” ifadelerini kullandı.

 ‘BORÇLARIN AZALMASI GEREKiYORDU’

Trabzonspor başkan adayı Celil Hekimoğlu, “Geçtiğimiz kongreden önce de, sonra da çok yoruldum. İnsanları oy vermeye ikna etmek isterken, onlar da kendileri adına birçok şey talep ediyordu. Ne yazık ki büyük kesim kulübün çıkarlarının neyi gerektirdiğiyle ilgisi yok. Bu da acı bir durum. Trabzonspor’u düşünen insan sayısı  azalıyor. İbrahim Hacıosmanoğlu’ndan görevi devralan yönetimin ekonomik tabloyu mutlaka bir ölçüde düzeltmesi gerekirdi. Biz de gelsek bu yolda önemli çaba göstermeliydik.. Acı ki borçlar daha da arttı” dedi ve sözlerini şöyle bitirdi:

‘TÜM CAMiA BiRLEŞiRSE KURTULUŞ MÜMKÜN’

“Mevcut yönetim ise tam tersine borçları artırırken, gelir gider tablosu da eksi yönde her yıl katlanıyor. Bunun altından bir yönetim kalkabilir mi? Kesinlikle hayır. Ancak Trabzonspor’un tüm camiası bir araya gelecek. Bir başkan etrafında toplanacak. Ona her koşulda büyük destek verecek ki, kulübün ekonomik sorunları önemli oranda çözülebilsin. Bunu gördüğüm için artık Trabzonspor başkanlığı en büyük hayalim olmasına rağmen, adaylık konusunda net kararımı verdim. Canım kadar sevdiğim kulübüme bir daha başkan adayı olmayı kesinlikle düşünmüyorum” ifadelerine yer verdi.

Özel haber / Adnan SUNGUR

sonnokta gazetesi

Editör: Haber Merkezi