SONNOKTA ÖZER ÇALIK - Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmanın son dakikalarında Valencia’nın Bakasetas’ın yüzüne vurduğu dirseği es geçen hakem ekibine futbol camiasından büyük tepki var. Söz konusu maçtaki pozisyon görmezden gelinirken, benzer pozisyona bu sezon oynanan 4 maçta penaltı kararı verildiği ortaya çıktı. Başakşehir- Galatasaray, Çaykur Rizespor-Fenerbahçe, Çaykur Rizespor-Galatasaray ve Başakşehir – Denizlispor maçlarında, daha hafif dirseklere rağmen penaltı çalındı.

Önceki akşam oynanan maçta hakemin kötü yönetimi sonrası bordo-mavili kulübün başkanı Ahmet Ağaoğlu, “Uzaydan bile baksan pozisyon penaltı’ açıklamasını yaparken teknik direktör Abdullah Avcı, “Rizespor - Fenerbahçe maçında verilen bir penaltıya bir de Bakasetas'ın pozisyonuna bakın. İki pozisyonun teknik yorumunu merak ediyorum” ifadelerini kullanmıştı. Trabzonspor camiası ve futbol otoriterleri Trabzonspor-Fenerbahçe maçında hakem ekibinin art niyetli kararlar verdiklerini savundu.

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan haftanın en önemli maçını Yaşar Kemal Uğurlu yönetirken VAR’da deneyimli hakem Cüneyt Çakır buluyordu. Uğurlu maçın başında Ekuban’a bir pozisyonda sarı kart göstererek niyetini ortaya koyarken, Nwakaeme'nin mutlak gol pozisyonunu da faul gerekçesiyle durdurmuştu. Son dakikada ise Valencia’nın Bakasetas’a vurduğu dirseği görmezden gelip Bordo-mavililerin yüzde yüzlük penaltısını vermemişti.

İŞTE ÖRNEKLER
BAŞAKŞEHİR-DENİZLİ
Hakem Arda Kardeşler’in yönettiği maçın 90. dakikasında Skrtel, Mustafa Yumlu’ya dirsek atıyor. VAR’da görevli olan (Trabzonspor’da Bakasetas’a yapılan faulü es geçen) hakem Yaşar Kemal Uğurlu Kardeşler’e pozisyonu izlemesini söyledi ve hakem penaltıyı verdi. Bu penaltının da golle sonuçlanmasıyla karşılaşma da 3-3 sona erdi.

GALATASARAY - BAŞAKŞEHİR
0-0 devam eden maçın 20. dakikasında Marcao hava topu mücadelesinde eliyle Epureanu’nun başına temas etti. Maçın hakemi Arda kardeşler oyunu devam ettirdi. VAR hakemi Zorbay Küçük’ün tavsiyesiyle pozisyonu izledi ve penaltı kararı verdi. Giuliano, penaltı atışından yararlanamamıştı. Maçı Galatasaray, 3-0 kazandı.

Ç.RİZESPOR - GALATASARAY
0-0 devam eden maçın 45.dakikasında Melnjak hava topu mücadelesinde Emre Akbaba’ya dirsek temasında bulundu. Hakem Atilla Karaoğlan pozisyonu devam ettirmesine rağmen daha sonra VAR hakemi Halil Umut Meler’in uyarısıyla pozisyonu izleyen Karaoğlan beyaz noktayı gösterdi ve karşılaşmayı Galatasaray 4-0’lık skorla kazandı.

Ç.RİZESPOR - FENERBAHÇE
1-1 devam eden maçın 85.dakikasında Moroziuk, Valencia’ya yaptığı dirsek teması sonrası maçın hakemi Arda Kardeşler direk penaltıyı verdi. Maçı 2-1’lik skorla Fenerbahçe kazandı.

Editör: Haber Merkezi