Karadeniz ekibinde yardımcı antrenörlük görevine getirilen Hüseyin Çimşir, transfer gündeminde olan Umar Aminu'yla ilgili olumlu rapor verdi. Daha önce Osmanlıspor'da çalışan ve Nijeryalı kanat oyuncusunu yakından tanıyan Çimşir'in, "Bize önemli katkılar sağlar. Potansiyelli bir oyuncu. Ekonomik şartların oluşması halinde kaçırmayalım. Uzun yılar forma giyebilir, iyi paraya satılabilir" dediği öğrenildi.

CİMŞİR BİZZAT GÖRÜŞTÜ
23 yaşındaki Aminu, Osmanlıspor küme düştüğü için takımdan ayrılmak istiyor. Bu sezon 31 lig maçında 2 bin 338 dakika forma giyen Aminu, 5 gol ve 7 asistlik bir performans sergiledi. Yönetim, bordo-mavili takımın gündemine daha önce de gelen Aminu için bu kez kararlı. Çimşir, Aminu ile bizzat görüşmüş ve transfer teklifini iletmişti. Genç futbolcu, kulübüyle anlaşılması halinde gelmek istediğini söyledi.

SÖZLEŞMESİ 2020'DE SONA ERİYOR
Türkiye 'de ilk kez Samsunspor forması giyen Umar alacakları ödenmediği için TFF'ye başvurmuş ve serbest kalmıştı. Aminu'yu daha sonra Ankara ekibi Osmanlıspor kadrosuna katmıştı. Nijeryalı genç futbolcunun 2020'ye kadar sözleşmesi bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi