İlk olarak konuşan Tugay Kerimoğlu şunları söyledi: Direnen bir Alanya. Pozisyon üretme anlamında zaman zaman girişimler vardı ama sonucu alamayan, kaybetmeme zihniyetini ön planda tutan Trabzonspor. Alanya’yı tebrik etmek lazım, doğru bir savunma anlayışı, zaman zaman geride eksik yakalamayla sonuçlandıramadığı pozisyonlar var. 
Bütün teknik ekipleri ve futbolcuları kutlamak lazım. Bu süreci sürdürmek kolay değil. Bugün itibariyle kazananın olmadığı mücadelenin, temponun yüksek olduğu bir hafta. 

Feyyaz Uçar ise, “Abdullah hocayı tebrik etmek lazım. 10 kişi kalmasına rağmen hamlelerinde ofansif düşünce vardı. Kabetmeyeyim düşüncesi değil. İsmail’i çıkardı, Abdülkadir’i koydu. Orta sahadada Gervinho’yu koydu. Baktığımızda 10 kişi olmasına rağmen kazanmaya yönelik hamleler. Alanyaspor orta sahasını boşaltmıyor. Ataklarına dikkat ettiğimizde göbekten çok fazla delemedi. Kanatları kullanmaya mecbur etti. İkinci yarı çok da fazla pozisyon olmadı. Yakalanan pozisyonlarda kalecilerin kurtarışlarını gördük. Güzel bir oyun. O yüzden iki takıma gösterdikleri mukavemet ve dirençten dolayı tebrik etmek lazım.” diye konuştu. 

Volkan Demirel’de, “ 75’de 10 kişi kaldı. Geri kalan dakikalar 11 - 11 daha iyi oynadı. Serkan faktörü vardı. Serkan Alanyaspor adına çok iyi maçlar çıkardı. Ben Serkan’ı maçın adamı seçerim. İkinci yarı Alanyaspor’un oyununu çok fazla görmedik. Ceza sahasına giremediler. Trabzonspor büyük takım. Ligin şampiyonluk favorilerinin bir tanesi. Güzel maç oldu. İki takımı da tebrik etmek lazım. Trabzonspor’da bence kazanabileceği maçtı. 10 kişi kalmasına rağmen. Hem değişik hamleleri, hem de defanstan oyuncu çıkarmasıyla ileri hücum oyuncuların koymasıyla Abdullah hocanın maçı ne kadar istediğini görüyorsunuz. 
Bence bu kadar kolay kartlar verilmemesi gerekiyor. Pozisyonu dikkatle izlediğinizde kartı bırakın faul olmadığını görüyorsunuz. O yüzden Trabzonspor adına kaçan 2 puan. 
Maçın seyrine etki edecek durumda VAR’ın devreye girmesi lazım. Ben burada faul görmüyorum.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi