SONNOKTA SPOR MERKEZİ - Trabzonspor’un sezon başı İspanya LaLiga ekibi Real Valladolid’den transfer ettiği 21 yaşındaki Stiven Plaza’nın geride kalan 10 maçta sadece Malatyaspor maçında 4 dakika süre alması kafaları karıştırdı. İngiliz teknik direktör Eddie Newton döneminde forma şansı bulamayan Plaza’yı Abdullah Avcı da iki maçta kadroya almadı. Bordo-Mavili futbolseverler de haklı olarak ‘madem oynamayacaktı neden transfer edildi?’ sorusunu sordu.

Ekvatorlu forvetin antrenmanlarda dahi beklentilerden uzak bir performans ortaya koyduğu ve forma şansı bulmasının bundan sonra da zor olduğu belirtiliyor. Plaza’nın forma şansı bulamaması geçen sezon devre arasında kiralanan ve hiç forma giymeden 400 bin Euro garanti para alarak gönderilen Brezilyalı stoper Manoel Messias’ı hatırlattı. Trabzonspor’un devre arasında göndermeyi düşündüğü Plaza, bu sezon 620 bin Euro garanti ücret alacak.

Başkan risk aldı!
Trabzonspor’da devre arasında gönderilecek oyuncular listesinde ilk sırada yer alan Stiven Plaza’nın transferinin izleme komitesinin raporu dışında gerçekleştiği ileri sürüldü. Plaza’nın transferini bizzat başkan Ahmet Ağaoğlu’nun ısrarla yaptığı kaydedildi. Bordo-mavili kulübün başkanının Norveçli golcü Alexander Sörloth gibi bu oyuncunun da patlama yapacağını düşündüğü ancak bu kez yanıldığı ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi