NE BÜYÜK UMUTLARLA TRANSFER EDİLMİŞTİ

Trabzonspor’un Arjantinli ilk transferi Gustavo Colman’dı… Bordo-Mavili formayı tam 6 yıl giydi. Zaman zaman çok başarılı işlere imza attı. Bazen sorunlu bir oyuncu olarak ön plana çıktı ancak yine de 2010-2011 şampiyon kadrosunun en önemli figürlerinden biri olarak akıllara kazandı. Ve ikinci Arjantinli transfer ise Sırbıstan’ın Partizan kulübünden Luis İbanez oldu. Ardından da devre arasında Emmanuel Mas Bordo-Mavili renklere kazandırıldı. İbanez, alınırken yere göğe sığdırılamadı. Hem hücumda, hem de savunmada takıma büyük katkılar vereceği ifade edildi. Hatta sezon başında transferi gerçekleşmiş olmasına karşın, Partizan kulübünün, “Şampiyonlar Ligi ön ele maçlarımızda oynamadan göndermeyiz” demesine rağmen Bordo-Mavililer, “hayır’ demedi.

HAZIRLIK MAÇINDA KÖTÜ OLDUĞUNU GÖSTERDİ

İbanez geldiğinde büyük işler yaparak, Trabzonspor’un gücüne güç katacağına dair bir algı yaratıldı.  Trabzon’a geldiğinde de taraftarların artık sol bekteki tüm sorunu çözmesini bekledi. Luis İbanez daha ilk maçında güven vermedi. Ne atak gücüne katkı sunabiliyor, ne de savunma anlayışı ile birlikte olumlu gözüküyordu. Ve Ersun Yanal’ın kadroda pek düşünmediği, birçok karşılaşmada 18 kişilik kadroya bile almadığı bir oyuncu haline dönüştü.  Arjantinli futbolcu tüm bu olumsuzluklara rağmen, ilk yarıda 12 maçta 841 dakika oynarken, 1 gol, 2 sarı kartla birlikte tam bir hayal kırıklığı isimlerden biri olarak ön plana çıktı.  Luis İbanez için Partizan kulübüne ödenen 1 milyon 400 bin Euro bonservis bedeliyle birlikte oyuncuya yıllık verilen 850 bin Euro garanti ücret çöpe gitmiş gibi oldu.

MAS COLMAN’I DA AŞACAK GİBİ

Luis İbanez’de yaşanan hayal kırıklığına rağmen devre arasında San Lorenzo kulübünden yine sol bek için bu kez Emmanuel Mas transfer edildi. Bu futbolcu ile ilgili de kafalarda soru işaretleri vardı. Teknik Direktör Ersun Yanal, oyuncunun gelmesinden kısa bir süre sonra ona forma vermeye başladı. Bu oyuncu kısa sürede kendini kanıtladı. Sol bekte Mustafa Akbaş’tan formayı alırken, Luis İbanez ile hiçbir benzerliği olmadığını da gösterdi. Mas, performansıyla ilk Arjantinli transfer Gustavo Colman’ı bile gölgede bırakabileceğinin sinyallerini verdi. Tecrübeli oyuncu, yeniden Arjantin A Milli takımına davet edilirken, belki de şampiyonluk mücadelesi verecek kadronun en önemli taşlarından biri olmaya aday göründü. Giderken de kulübe önemli ekonomik katkı yapabileceği de dile getirildi. Bu arada  Bordo-Mavililer   Ibanez'in forma giydiği 5 lig maçında, 4 mağlubiyet, 1 beraberlik alıp galibiyet yüzü görmezken, .Emanuel Mas'ın oynadığı maçlarda ise 7 galibiyet, 2 beraberlik elde ederek hizç kaybetmedi.

Karadenizde sonnokta özel haber

Editör: Haber Merkezi