SONNOKTA SERVET ÖZKARA - Bordo-Mavili takımın efsane oyuncularından solaçık İskender Günen, sezon başı olması da dikkate alındığında Trabzonspor’da olumlu gelişmeler olduğunu söyledi. Günen, “Örneğin son Fenerbahçe maçında takım savunmasını çok iyi yaptı ama, büyük hedefleri olan bir takımın hücumda da daha üretken olması gerekir” dedi.

Bunun sebebi sizce nedir?
Defansif özelliklerinden dolayı oyunu iki yönlü oynamakta sorun yaşayan Okay ve Kucka tamamen savunmanın içine girerek oynuyor. Onazi de girdikten sonra o da onlara katıldı. Bu oyuncular öne çıkmayı hiç düşünmediklerinden savunmadan dönen topları kapan rakip oyuncular atak yapma şansı buluyor. Ayrıca eğer bir takımın orta sahası ceza alanına bu kadar yakın oynarsa hata yapması kaçınılmazdır. Nitekim Kucka’da böyle bir pozisyonda yaptığı hatayla penaltıya sebep oldu.

Fenerbahçe maçı planını nasıl buldunuz?
Dediğim gibi takım savunmasını iyi yaptı, kenarları kapatarak Fenerbahçe’yi yandan ve geriden yüksek topla oynamaya sevk etti. Bu da hava üstünlükleri olan Durica ve Uğur’un ilerini kolaylaştırdı. Ancak dediğim sebeplerden dolayı hücumda üretken olamadı. Bu yüzden geçmiş maçlara oranla biraz durgun da olsa, bence Ersun Yanal bu nedenle Yusuf Yazıcı’yı oyunda tutmalıydı. Çünkü top tutma ve kullanma, ayrıca araya pas bırakma becerisi oylan Yusuf, bu durumlarda oyunu ileri taşıyıp, defansın yüzünü azaltacak işler yapabilirdi.

Burak faktörü için neler söylersiniz?
Belli bir olgunluğa erişmiş ve büyük tecrübe kazanmış Burak, Trabzonspor’a ve milli takıma büyük yarar sağlayacaktır. Attığı gollerin dışında rakip savunmayı ürküten, yerine sabitleyen Burak, diğer oyuncuların da işleri kolaylaştıracaktır. Trabzonspor’un gol sorununu da bireysel yeteneğiyle büyük oranda çözecektir. Ki Fenerbahçe maçında sakatlanıp çıkmasaydı, durum daha farklı olurdu.

Trabzonspor, zirve yarışının içinde olabilir mi?
Trabzonspor’un adı zaten zirve için yeterlidir. Buna bir de özellikle orta saha olmak üzere iki takviye yapılırsa kesinlikle ilk 5 takım arasında mücadelesini sürdürür. Tabi taraftar da Konyaspor maçında olduğu gibi tribünleri doldurmalı, takımına sahip çıkmalı. Kötü sonuçlarda da bu destek sürmeli.

Beraberlik için ne dersiniz?
Ben Fenerbahçe galibiyetlerinin camia için ne anlama geldiğini iyi bilirim. Bu yüzden büyük bir fırsat kaçsa da, yaklaşık 40 bin taraftarının önünde oynayan, üstelik bu maça dönüm noktası olarak bakan Fenerbahçe’den deplasmanda alınan bir puan küçümsenmemeli.

Editör: Haber Merkezi