Süper Lig'in 23. haftası dev bir derbiye sahne olacak. Son 2 maçını kazanamayan lider Trabzonspor, bu sezon kötü bir grafik çizen Galatasaray'a konuk olacak.

Son iki maçından beraberlikle ayrılan lider Trabzonspor, yarın deplasmanda karşılaşacağı Galatasaray'ı yenip yeni bir seri başlatmayı hedefliyor.

Trabzonspor'da yarınki kritik Galatasaray derbisinin hazırlıkları sürüyor. Teknik direktör Abdullah Avcı, ezeli rakipleri ile deplasmanda yapacakları karşılaşmada süper yıldızlarına güveniyor. Edin Visca, Anastasios Bakasetas, Andreas Cornelius ve Kovid-19 tedavisi+izolasyonu tamamlanan Anthony Nwakaeme'den oluşan hücum hattı bir aksilik olmazsa Nef Stadı'nda ilk kez birlikte sahaya çıkacak. Dört oyuncu bu sezon toplamda 28 gol+22 asistlik performans sergiledi. Toplamda 50 gollük katkı sağlayan dörtlü, Galatasaray'ı da yıkıp lig arasına moralli girmeyi hedefliyor.

Hafif sakatlığı bulunan Marek Hamsik'in ise derbiye yetiştirilmesine çalışılıyor. Dört silahşorun arkasında dinamik bir orta saha oluşturmak isteyen Abdullah Avcı, Hamsik'li ve Hamsik'siz iki farklı sistem üzerinde duruyor. Kart cezalısı Hüseyin Türkmen'in yerine stoperde Vitor Hugo ile Denswil'in birlikte oynaması planlanırken sağ bekte Dorukhan ile Bruno Peres arasında tercih yapılacak. Avcı ayrıca Bakasetas'tan rakip kaleye daha fazla şut çekmesini isterken, kanat oyuncularına da Cornelius'u daha çok topla buluşturmaları talimatını verdi.

Bordo-mavililerde hafif sakatlığı bulunan Marek Hamsik'in maça yetiştirilmesi için seferberlik ilan edilirken, teknik direktör Abdullah Avcı'nın Visca, Bakasetas, Cornelius ve Nwakaeme'yi birlikte sahaya sürmeyi planladığı bildirildi.

STOPER İKİLİSİ HUGO VE DENSWİL
Deneyimli hocanın görev vermesi halinde bu dörtlü ilk kez birlikte oynayacak.

Avcı, Hamsik'in durumuna göre iki farklı plan yaparken, kart cezalısı Hüseyin Türkmen'in yokluğunda stoper ikilisinde Hugo ve Denswil'in oynaması bekleniyor.

Abdullah Avcı, sağ bekte ise Dorukhan Toköz ve Bruno Peres arasından henüz seçimini yapmadı.

Tecrübeli çalıştırıcı, Bakasetas'tan ise daha fazla şut çekmesini istedi.

Editör: Haber Merkezi