20 yıldır Kadıköy’de Fenerbahçe galibiyeti göremeyen Trabzonspor’da İstanbul yolculuğu öncesinde konuşulan tek konu: O gün bugün…

Teknik direktör Ersun Yanal, Fenerbahçe'nin; Sturm, Göztepe ve Vardar maçlarını oyuncularına izletirken bazı noktalara dikkat çekti
* Kaleyi gördüğünüz anda şut atın.
* Skrtel ile Roman’ın arasına pas atın.
* Hasan Ali’nin oyunu başlatmasını sağlayın, sağ beke top aldırmamaya çalışın.
* Josef’i sinirlendirin.
* Dirar’ı kanattan ortaya itin.
* Valbuena’nın top almasını engelleyin. İlk topu aldığı alanda vücut temasında bulunan. Gerekirse faul yapın.

Ersun Yanal'dan Okay'a Valbuena dersi
Fenerbahçe’nin en tehlikeli oyuncusu olarak Valbuena’yı belirleyen Ersun Yanal, Okay Yokuşlu’ya ''Fransızı imha'' görevi verdi. 
Valbuena’nın topu aldığı anda yaptığı vücut çalımlarını ve içeri doğru dikine gitmesini görüntülü olarak Okay’a izleten Yanal, ''ilk anda vücudunu kullan. Seni geçerse ellerini kullanma. Tek şansın top aldırmamak'' dedi. 

Ersun Yanal'ın gol planı belli oldu
Ersun Yanal için varsa yoksa, Fenerbahçe defansı arkasına atılacak uzun toplar... tüm idmanlarda Yusuf Yazıcı’nın Burak Yılmaz’ı beslemesi üzerinde duran tecrübeli teknik adam bu sayede gol bulacaklarından emin.

Vardar yenilgisi sonrasında Fenerbahçe’nin taraftarı önünde pres yaparak ve stoperlerini de ön çıkararak başlayacağını düşünen Yanal, Roman ve Skrtel’in arasına atılacak toplarla sonuca gideceklerini düşünüyor.

Editör: Haber Merkezi