Trabzonspor, Anthony Nwakaeme ile son kez masaya oturdu. 2019 yılında sözleşmesi uzatılan 33 yaşındaki oyuncu, bordo mavili kulübün sunduğu opsiyonlu olarak 2 yıllık sözleşmenin 3 yıla uzatılarak ücretinin artırılmasını istemişti.

2 MİLYON 250 BİN EURO’YA KADAR ÇIKILDI

Nijeryalı oyuncu Trabzonspor yönetiminden senelik 3 milyon Euro talep etti. Uzatılan sözleşmesiyle birlikte sezon başına 1 buçuk milyon Euro garanti ücret ödenen oyuncuya son teklif olarak Marek Hamsik’e verilen ücret olan 1 buçuk milyon Euro garanti ücret ile bonuslar ve imza parası dahil toplam 2 milyon 250 bin Euro’luk anlaşma sunuldu.

NE KADAR KAZANIYORDU

Trabzonspor, 2018 yılında 3 yıllık sözleşme imzaladığı 32 yaşındaki futbolcuya toplam 2 milyon 821 bin 500 avro garanti ücret, İsrail kulübüne de 1 milyon 100 bin avro bonservis bedeli ödemişti.

Trabzonspor ile Anthony Nwakaeme arasındaki mevcut profesyonel futbolcu sözleşmesi 2019 yılında yeni şartlarda yenilenmiş olup sözleşmenin bitiş tarihi bir yıl uzatılarak 31.05.2022 yapılmıştı.

2019/20 sezonundan başlamak üzere, sözleşme sonuna kadar, her bir sezon için 1.500.000.-EUR garanti ücret kazanan oyuncu için 4 milyon Euro olan serbest kalma tutarı 6 milyon Euro ya yükseltilmişti.

KOUASSİ ALTERNATİF OLACAK MI?

Trabzonspor, Nwakaeme’nin yerine elinden B planı olarak devre arasında kadrosuna kattığı Kouassi’yi kullanmayı planlıyor. Önemli bir potansiyele sahip olan Kouassi’nin dada fazla süre bulması halinde takıma yararlı olabilecek potansiyele ulaşması bekleniyor.

FARKLI BİR İSİM GÜNDEMDE

Trabzonspor’da başkan Ahmet Ağaoğlu ve Asbaşkan Ertuğrul Doğan teknik direktör Abdullah Avcı’nın raporu doğrultusunda kanatlara yeni bir isim daha almak için belirlenen isimlerle görüşmelerini sürdürüyor. Bu isimler arasında özellikle yerli oyuncuların olması dikkat çekiyor.

Editör: Haber Merkezi