GEÇTİĞİMİZ HAFTA GÜNDEMİ SARSAN OLAY

Trabzonspor camiası geçtiğimiz hafta için yönetim kurulu üyeleri Ali Rıza Egemen ile Nevzat Aydın arasında yemekli toplantıda çıkan kavgayı konuştu. Yaşanan olay birçok habere konu oldu. Kavganın ise Ali Rıza Egemen’in seyahatlerden kaynaklı kulübe olan 16 bin liralık borcundan kaynaklandığı iddia edildi.  Peki gerçek neydi? Gerçekten iki yönetici yumruk yumruğa bir birine girmişler miydi? Kavganın nedeni 16 bin lira olduğu söylenen seyahat borcu muydu? Yoksa işin arka planında başka işler mi vardı? Yoksa işin rengi farklı mıydı? Aslında Asbaşkan Ahmet Çubukçu ve Ali Rıza Egemen ile Nevzat Aydın ve Mehmet Yiğit Alp arasında uzun süredir büyük sorunlar vardı. Bu dört yönetici hem yönetim biçimi, hem de karakteristik anlayış olarak birbirlerine karşı büyük bir tepki duyuyor ve bunu her koşulda dile getiriyorlardı. Peki bu gerilimin son halkası olan ve geniş yankı uyandıran olay neydi. Bu olayın perde arkasına Karadeniz’de Sonnokta Gazetesi ulaştı. İşte gerçekler ve ayrıtılar:

‘TRABZON AKLI’ SÖZÜ ÇILGINA ÇEVİRDİ

Olcay Şahan’ın imza töreninde Ali Rıza Egemen’in, “Mevcut transferler başkanımız, teknik direktörümüz ve asbaşkanımızın ortak çalışması sonucu yapılıyor. Çok gelişmiş olan Trabzon futbol aklı da devreye girerek yapılan bu transferlerin takıma büyük katkı yapacağından kuşkum yok” sözlerinin, yönetimin İstanbul ve Ankara kanadında yer alan Nevzat Aydın, Mehmet Yiğit Alp ve Önder Bülbüloğlu’nda büyük rahatsızlık yarattığı kaydedildi. Aydın ve Alp’in sosyal medyadaki özel hesaptan Egemen’e bu açıklamalarıyla ilgili hesap sormaya çalıştıkları ancak bir karşılık bulamadıkları vurgulandı. Bülbüloğlu’nun ise Ali Rıza Egemen ile konuşarak konuyla ilgili tepkisini dile getirdiği kaydedildi.

EGEMEN, ‘BURSA, SAMSUN, FATSA AKLI MI DESEYDİM?’

Ali Rıza Egemen’in, “Trabzon futbol aklı” sözünü adeta bir hakaret gibi gören Nevzat Aydın’ın, Alanyaspor maçından önce Maçka’da yapılan yemekli toplantıda, “Ne demek Trabzon’un futbol aklı? Neyi ima ediyorsun?” diye sorduğu bunun üzerine de Egemen’in, “Trabzon’da futbol gelişmiştir. Burada futbol bilgisi üst düzeydedir. Ne deseydim, ‘Bursa, Adana, Fatsa futbol akla mı?’ sözünü kullansaydım” ifadeleri üzerine, Nevzat Aydın’ın, “Burada kafa taşçılığı yapıyorsun. Evet ben Ordu Fatsalıyım” diye tepki gösterdiği, aynı sertlikte karşılık gördüğü ve Ali Rıza Egemen’in ayağa kalkıp, Nevzat Aydın’ın üzerine yürümesi üzerine, Başkan Muharrem Usta’nın devreye girdiği belirtildi.

EGEMEN’İN BORCU 9 BİN LİRAYDI VE ÖDENDİ!

Başkan Usta’nın, “Ali Rıza dışarı çık” dediği ve Egemen’in de bir kavga olmaması için salondan dışarı çıktığı kaydedildi. Ali Rıza Egemen’in dışarı çıkmasından sonra Mehmet Yiğit Alp ve Nevzat Aydın’ın tepkilerini sürdürmeye ve, “Takımla seyahat ettiği uçak biletlerinin parasını ödesin. Kulübe 16 bin lira borcu var” diyerek söylenmeye devam ettikleri dile getirildi. Asbaşkan Ahmet Çubukçu’ya da, “Bunu başımıza sen çıkardın” dedikleri, Çubukçu’nun da bu isimlere sert çıkıştığı kaydedildi. Ali Rıza Egemen’in kulübe seyahatlerden dolayı 16 bin lira değil, 9 bin lira borcu olduğu ve her zaman aynı yöntemi uygulayarak her 6 ayda bir ödeme yaptığı da ifade edildi.

Karadenizde sonnokta özel haber / Adnan SUNGUR

Editör: Haber Merkezi