Yönetim, transfer çalışmalarında iyice gaza bastı. Fildişili yıldız Kouassi'yi alarak siftah yapan bordo-mavililer, sağ kanat ve sol beke birer takviye yapma hedefinde. Sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Edgar'ın yerine stoper öncelikli hale geldi. Portekizli'nin sözleşmesi dondurulabilir. İşte Karadeniz devinin gümdeminde olan sağ kanat ve stoper adayları:

ÖNCELİK YERLİLERDE

Abdullah Avcı, Altay maçı sonrası sol bek ve sağ kanat transferi için çalıştıklarını açıklamıştı. Ancak Edgar'ın sakatlığı sonrası Trabzon'a dönüşte scout ekibine 'elinizdeki stoper havuzunu çıkarın' dediği belirlendi. Edgar'ın sezonu kapatması sonrası Avcı'nın acilen savunma takviyesini gündeme aldığı öğrenilirken, öncelik yerlilere verildi. Hataysporlu Fatih Kurucuk (23), Konyasporlu Abdülkerim Bardakçı (27), Adana Demirsporlu Samet Akaydın'ın (27) yanı sıra Sassuolo'dan Mert Müldür (22) gibi oyuncular gümdemde geldi.

VISCA

Son dört sezondur gündeme gelen ancak bir türlü transfer edilemeyen oyuncu için Trabzonspor, yaklaşık 1 ay önce Başakşehir'in kapasını çaldı. Ancak 31 yaşındaki Boşnak yıldız için istenen 4 milyon euro bonservis bedeli ve futbolcunun yıllık kazancının yüksek oluşu işleri zorlaştırıyor. Teknik direktör Abdullah Avcı'nın net şekilde, "İstiyorum" dediği oyuncu için yarın maç sonrası bir görüşme yapılması bekleniyor.
 

MASOURAS

Scout ekibi ve teknik ekibin üzerinde hemfikir olduğu Georgios Masouras için en büyük engel maliyeti. Yapılan ilk görüşmelerde Yunan oyuncuyu satmaya yanaşmayan Olympiakos daha sonra 10 milyon euro gibi çılgın bir para istedi. Pazarlıklar sonucunda 7 milyon euro'ya kadar indi. Ancak Fırtına'nın önerdiği 5 milyon artı bonuslar ve uzun vadeli ödeme planı nedeniyle arada ciddi farklılıklar var.


YARMOLENKO

Abdullah Avcı'nın takımın başına gelmesinden sonra ismi sık sık zikredilen Ukraynalı oyuncu, West Ham'da taraftarların tepkisinin odağında. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek 32 yaşındaki süper yıldızı uygun bir fiyata alabileceğini düşünen bordo-mavili yönetim, futbolcunun menajeriyle temasta. Bu sezon sadece 8 lig maçında oynayabilen ve gol atamayan Yarmolenko için henüz resmi bir görüşme yapılmadı.

SOLBAKKEN

GALATASARAY'ın da istediği Norveçli futbolcu için Trabzonspor resmi temasta bulundu. Botheim'i Krosnador'a yüksek bir bedelle satan ve eli rahatlayan Bodo Glimt kulübü, oyuncuyu vermeye sıcak bakmıyor. Ancak Karadeniz devinin kurmayları da bu işin peşini bırakmaya pek niyetli değil. Yeni bir öneri ile Glimt yönetimi ikna edilmeye çalışılacak. Aynı ülkeden gündemde olan Brynhildsen ise biraz daha arka planda kaldı.


EFECAN KARACA

Öncekı dönem Trabzonspor'un kapısından dönen Efecan Karaca, Alanya'dan bu kez ayrılabilir. Teknik direktör Abdullah Avcı'nın çok istediği 32 yaşındaki kanat oyuncusu, Fırtına'nın çağırması halinde fedakarlık yapmaya hazır. Kulübü Alanyaspor ise sözleşmesi sezon sonunda bitiyor ve Karadeniz devinin, Bakasetas ile Siopis transferleri nedeniyle güney ekibiyle ilişkileri gayet iyi seviyede.

Editör: Haber Merkezi