EGEMEN NEDEN İSTİFA ETTİ, NİÇİN GERİ ALDI

Trabzonspor camiası iki gündür yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden ve ardından Başkan Muharrem Usta ile Asbaşkan Ahmet Çubukçu’nun devreye girmesiyle bu kararından dönen Ali Rıza Egemen’i konuşuyor. Bilindiği gibi  Egemen’in sosyal medya hesabından kulüp içindeki dostlarına sitem ederek istifa ettiğini açıklaması Başkan Muharrem Usta ve Asbaşkan Ahmet Çubukçu’ya gönderme olarak kabul edilmişti. Ali Rıza Egemen’in istifasına gerekçe olarak ise genel sekreter yapılmaması, Ankara’da TFF tarafından yemeğe davet edilmemesi ve İhsan Derelioğlu’nun altyapı koordinatörlüğüne getirilirken, görüşmeye çağrılmaması gösterilmişti. Ancak Egemen’in istifa etmesinin çok farklı nedenleri olduğu da ileri sürüldü.

NEVZAT AYDIN PAYLAŞIMLARI İLE ZARAR VERİYOR

Trabzon kanadı Yönetim Kurulunun etkili üyesi Ali Rıza Egemen’in öncelikli olarak neredeyse göreve başladıkları günden itibaren tartışmalı ve kavgalı oldukları Başkan Yardımcısı Nevzat Aydın ile Mehmet Yiğit Alp’le ilgili olarak kabul gören taleplerinin aradan uzun süre geçmesine rağmen yerine getirilmemesine çok kızdığı kaydedildi. Aydın’ın sosyal medya hesabından sürekli olarak birilerine eleştiri getirmesi, bunun sonucu olarak tartışmalara neden olmasının yönetim içinde rahatsızlık yarattığı kaydedildi. Nevzat Aydın en son Eskişehirspor’da forma giyen eski Fenerbühçeli Semih Şentürk’e şike göndermesi yapmış, bu isim de, ‘Zevzek Aydın’ şeklinde hitap ederek Trabzonspor başkan yardımcılığı makamını küçük düşürme çabasına girmişti.

UNVANLARINI ELLERİNDEN ALMALISIN BAŞKAN!

Yönetim kurulu üyesi Egemen’in, bir başka tepkisinin de diğer başkan yardımcısı Mehmet Yiğit Alp’in TFF delegesi yapılması olduğu belirtildi. Alp önce TFF delegesi yapılmamış, daha sonra Başkan Muharrem Usta ile görüşerek delegeliğini kabul ettirmişti. Ali Rıza Egemen’in de, “Bu iki isim de yönetimimize ve kulübümüze zarar veren tavırlar içindeler. Nevzat Aydın Trabzonspor’u sürekli küçük düşürüyor. Transferden sorumlu başkan yardımcılığından istifa etti. Ama başkan yardımcılığı görevini sürdürüyor. Hiçbir işe karışmadan, kulübe de sıkıntı yaratıyor. Unvanını alman gerekir. Mehmet Yiğit Alp de onunla birlikte hareket ediyor. Türkiye Futbol Federasyonu delegesi yapılması yönetim adına büyük yanlış” diyerek karşı çıkış sergilediği dediği vurgulandı.

PARALEL YÖNETİM GİBİ HAREKET ETTİLER

Ali Rıza Egemen’in, Başkan Usta ile yaptığı görüşmede, “Bu isimler, size kumpas kurmaya kalktılar. Ayrı bir yönetim kurulu toplantısı yapmaya çalıştılar. Yönetim içinde bir paralel yapı oluşturma gayreti gösterdiler. Bu isimlerle bu şekilde yola devam etmek içime sinmiyor” dediği de ifade edildi. Başkan Muharrem Usta’nın da, “Haklısın ve bu noktada harekete geçeceğim. Gerekli adımları atacağım” diye söz verdiği ama bu sözünü yerine getirmediği kaydedildi. Egemen’in son yaşanan gelişmelerden sonra da artık yönetimde kalmanın gereksizliğini düşünerek istifa kararı verdiği ifade edildi. Ancak Başkan Muharrem Usta’nın, telefonla konuştuğu Egemen’e verdiği tüm sözleri yerine getireceğini ama kendisine biraz zaman tanınmasını istediğinin altı çizildi.

Karadenizde sonnokta özel haber

Editör: Haber Merkezi