Trabzonspor, sözleşmesi sona eren oyunculardan Jose Sosa'ya sözleşmesini uzatmak için son teklifini iletmişti. Bununla birlikte tecrübeli futbolcunun kulübe henüz bir yanıt vermediği öğrenildi. Sosa'nın tavrındaki belirsizlik camiada hayal kırıklığı yarattı.

Sosa'nın sessizliğinin uzun sürmesi karşısında kulüp yönetimi bir süre daha bekleyecek. Sosa'dan gelecek olumsuz cevap ihtimaline karşılık alternatif futbolcu arayışları sürüyor. Futbolcunun menajerinin de İstanbul kulüpleriyle görüştüğü iddiaları, taraftarda ve camiada can sıkıntısı yaratıyor. 

Kovid-19 pandemisi öncesinde Trabzonspor yönetimi, deneyimli futbolcuya  2 milyon 250 bin euro önermiş, Sosa da sezon sonunu işaret ederek teklife karşılık vermemişti. Pandemi sonrasında ise teklifin 1 milyon 500 bin euro - bonuslarla 2 milyon Euro'ya düşürülmesinin ardından Sosa'nın menajerleri bu kez ilk teklif üzerinden görüşmelerin sürmesini yönetime iletti. Trabzonspor yönetimi de eski teklifin geçerli olmadığını iletti. Bu sürecin ardından Sosa'nın menajerleri İstanbul kulüpleriyle görüşerek "Trabzonspor'un teklifinden fazlasını verir misiniz" diye sorarak futbolcuya kulüp aramaya başladı. 

Editör: Haber Merkezi