Trabzonspor’un kaptanı José Sosa, Arjantin’in TyC Sports kanalında canlı yayına bağlandı. Daha önce prensipte anlaşıldığı ifa edilen Trabzonspor Kaptanı José Sosa sözleşmeyle ilgili bir anlaşmaya varamadığnı açıkladı. 

Kaptan Sosa “Türkiye’ye gitmeden önce Marcelo Carrusca ve Emiliano Insúa’dan bilgiler aldım ve onların olumlu referansı ile gittim Türkiye’ye. İstanbul hakkında çok güzel şeyler söylemişlerdi. Zaten ben de gördüm ki buradaki kulüp aşkı ve futbol aşkı çok iyi. 

"UMARIM BÖYLE DEVAM EDER"
Ligde çok iyi gidiyorduk. Hem bizim için, hem de insanlar için zor bir dönem oldu. 8 hafta kala virüs ortaya çıktı ve ligler ertelendi. Çok heyecanlıydık gerçekten yarışta. Federasyon 12 Haziran tarihini verdi ve ligi bitirmek istiyor. Şimdi antrenmanlara devam ediyoruz iki haftadır. Umarım aynı şekilde devam ederiz. Gereken tedbirleri kulübümüz de aldı. 

"SON ANA KADAR DEVAM ETTİK"
Son ona kadar oynamaya devam eden liglerden biriydik çünkü virüs sorunu diğer ülkelerde olduğu gibi bize gelene kadar devam edemedi. Oyuncular ve federasyon arasında farklı düşünce vardı. Bu durum zor çünkü farklı ülkelerden birçok insan var, aileler endişeleniyor ve artık devam etmek mümkün değildi.

"KİMSEYLE TEMAS ETMİYORUM"
2 haftadır tüm ekiple birlikte antrenman yapıyoruz. Zor ve garip. Herşeyin normal olduğunu düşünmek zorundayız. Antrenmandan 20 dakika önce gidiyorum ilk etapta 8 daha sonra 4 kişilik gruplarla çalışma yaptık. Herşey yoluna girdikçe durum ilerledi. İlk günlerde temastan etmemeye çalıştım ve konsantre oldum. Kimseyle temas etmiyorum.

"KAPTANLAR GRUP KURDU"
Faaliyete dönmek için genel bir korku var mıydı sorusunu yanıtlandıran Sosa “Evet herşeyden çok, Türk kültüründen farklı düşünen yabancılar. Kaptanlardan bazıları her takımda her takımda olan durumları ve ligin bir eylemde bulunmaya devam etmesi durumunda ne düşündüğünü tartıştığımız grup kurdu.

"TRABZONSPOR İLE ANLAŞAMADIM"
Arjantin’e mi dönmek istiyorsun sorusuna cevap veren Sosa “Her Arjantinli gibi özlüyorum. Arjantin’e döndüğümde oynayacağım tek takım Estudiantes. Bu sezonla sözleşmemi bitirdim ve temsilcim müzakerelerde bulundu. Ancak virüs nedeniyle kesildi ve anlaşmaya varamadık.  Kulüp oyunculardan en azından sözleşmelerini tamamlamalarını istiyor. Takımımla çok özdeşleşiyorum ve kalsam da kalmasam da insanlar çok endişeli bunun için cümlelerimi seçmem gerekiyor.”

(61Saat)

Editör: Haber Merkezi