Trabzonspor orta saha için adı gündeme gelen Juraj Kucka konusunda resmi girişimlere başlama kararı aldı. Başkan Muharrem Usta'nın bu transferi şekillendirmek için önümüzdeki günlerde İtalya'ya giderek, kulübü Milan'la masaya oturacağı bildirildi. Usta'nın 2019 yılına kadar sözleşmesi bulunan tecrübeli oyuncuyu kiralık ya da bonservisiyle almak için teklif yapması bekleniyor. İlk hedef; kiralama seçeneği. Galatasaray'ın da  ile ilgilenmesi nedeniyle fiyatın artmasından çekinen bordo-mavililer, bu transfer için dikkatli hareket ediyor.

BERO VE DURİCA'DAN YARDIM

Yönetimin, Slovak oyuncuları Bero ve Durica'dan Kucka ile konuşarak Trabzon'a gelme noktasında ikna etmelerini istediği belirlendi. 30 yaşındaki Kucka, orta sahada çok yönlü olarak görev yapabiliyor.

4 GOL 2 ASİST

Milan'da bu sezon 33 maçta forma giyen Juraj Kucka, 4 gole imza attı. Ayrıca 2 tane de asist gerçekleştiren tecrübeli oyuncunun piyasa değeri 9 milyon euro olarak gösteriliyor.

TEKNİK, ZEKA VE GÜÇ BİR ARADA

Kucka oyun zekası ve tekniğin yanı sıra gücü ve hırsıyla dikkat çekiyor. Sparta Prag'da parlayan yıldız 2011'de 4 milyon euro bonservis bedeliyle Genoa'ya, 2015'te ise 3 milyon euro karşılığında Milan'a transfer oldu. Kucka, Slovak Milli Takımı'nın da önemli oyuncuları arasında yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi