ÖNCE VİLLAREAL VE BARCELONA

Trabzonspor’un gündeminde yer alan ve İstanbul’a gelerek yönetimle masaya oturan ancak yaşanan anlaşmazlık nedeniyle henüz imza atmayan Uruguaylı stoper Martin Caceres’i büyüteç altına aldık. Futbola ülkesi Uruguay’ın Defendor takımında başlayan Caceres, asıl bölgesi stoper dışında, sağ ve sol bek olarak da forma giyebilme özelliğine sahip bulunuyor. Çok yönlü bir savunmacı olarak genç yaşta kendini kabul ettiren Caceres, Avrupa’daki ilk yuvası İspanyol kulübü Villareal oldu. 

Buradan yine İspanyol takımı R. Huelve’ye transfer gerçekleştirdi.

KİRALIK OLARAK MEKİK DOKUDU

Huelve kulübünde büyük sükse yapan Martin Caceres, soluğu bir İspanyol devi olan Barcelona’da aldı. Buradan Juventus’a kiralandı. Yeniden Barcelona’ya döndü. Bu kez Sevilla kulübüne kiralık olarak verildi. Bir sonraki sezon asıl kulübü Barcelona’ya döndü ancak Bordo-Mavililer tarafından bir kez daha Sevilla’ya gönderildi. Buradaki verimi iyiydi ve bu kulüp tarafından İtalyan ekibi Juventus’a satıldı. İlk döneminde İtalya’da beklentilerin uzağında kaldı ve yine Sevilla’ya kiralık verildi. Bir sezon sonra yeniden Juventus’a döndü.

224 MAÇTA 12 GOL 12 ASİST

Son kez Juventus’a döndüğünde bu kez kalıcı oldu. Fakat sürekli sakatlık yaşayınca 2015-2016 sezonundan sonra da İtalyan kulübü tarafından sözleşme yapılmaya gerek duyulmadı. Caceres, Juventus’ta 110, Sevilla’da 55, R. Huelve’de 36 ve Barcelona’da da 23 maç olmak üzere 224 resmi maçta görev aldı. Bu maçlarda 12 gol atıp, 12 de asist yaptı. Toplam 34 sarı kart, 2 kez sarı karttan kırmızı kart ve 1 kez de kırmızı kart gördü. Uruguay A Milli takımında 69 kez forma giyip, 3 de gol attı. U20 milli takımında ise 11 kez oynama başarısı gösterdi.

SAKATLIKLARI BAŞINA BELA

Caceres özellikleri itibarıyla önemli bir savunma oyuncusu olmasına karşın, son yıllarını adeta sakatlıklarla boğuşarak geçirdi. Bu futbolcu 15 kez sakatlık yaşadı. Sakatlıklarından dolayı sahalardan 701 gün uzak kaldı. Bunun sonucu olarak 82 resmi maç kaçırdı. Son bir yıl içinde hiçbir takımla sözleşme yapmadığı gerçeği de dikkat çekici bulundu. Juventus’un geçen sezon sonunda sözleşme yenilemediği Martin Caceres tam 355 gündür sahalardan uzak kalırken, kendisine ödenecek büyük paraların bu açıdan risk taşıdığının altı çizildi. 

İNTER İSTEMEDİ Mİ?

Bordo-Mavililerin imza aşamasına getirdiği ancak menajer krizi nedeniyle henüz anlaşmaya varmadığı  Martin Caceres’in müzmin sakatlık sorunu endişe yaratıyor. Son bir yılda sahalardan uzak kalan Caceres’in müzmin sakatlığı bulunduğu belirtilirken, İtalyan futbolunun önemli temsilcisi İnter’in de  bu ismi almak istediği fakat geniş çaplı sağlık kontrolünün sonunda vazgeçtiği belirtildi. İnter kulübünün tam teşekküllü kontrollerinin ardından Caceres’in her an sakatlık geçirebileceği raporundan sonra transferinden vazgeçtiği kaydedildi.

İşte sakatlık geçmişi

2010-2011: Kot yırtığı 10 gün sürdü ve 2 maç oynamadı.2011-2012: Yan bağ yırtığı 14 gün sürdü ve 2 maç kaçırdı. Ayak bileği burkulması 4 gün sürdü ve 1 maç oynamadı. Kas problemi yaşadı ve 7 gün sahalardan uzak kaldı, 2 maçta forma giyemedi. Elmacık kemiği kırıldı ve 24 gün rapor aldı, 4 maçı da kaçırdı.

2013-2014: Menüsküs yırtığı 38 gün sürdü ve 7 maç kaçırdı. Yorgunluk 4 gün sürdü ve 1 maç kaçırdı.

2014-2015: Uyluk sorunu 70 gün sürdü ve 13 maç kaçırdı. Kas yorgunluğu 14 gün sürdü ve 2 maçta oynamadı. Kas yırtığı ve 84 gün sürdü ve 21 maç kaçırdı. 2015-2016: Kas yorgunluğu 21 gün sürdü ve 6 maç kaçırdı. Uyluk sorunu yaşadı 21 gün sahalardan uzak kaldı ve 5 maçta forma giyemedi. Ayak bileği yırtığı 14 gün sürdü ve 4 maçta oynamadı. 1 Şubat 2016’ta ise ışıl tendon yırtığı ve bugüne kadar yani 355 gündür sahalardan uzak bulunuyor.

sonnokta özel haber

Editör: Haber Merkezi