Bu oyuncu gönderilmek istenirken bonservisini elinde bulunduran Porta bile geri almak istemedi. Pazarlık yapılan diğer kulüpler de Hyun Jun Suk’a hiçbir bedel ödemeyi kabul etmediler. Bu bile Bordo-Mavililerin taraftara büyük golcü yaftasıyla yutturulan Güney Koreli futbolcunun durumunu özetlemeye yetiyor.

AVRUPA’YA ÇOK ERKEN AÇILMIŞTI

Tüm bu yaşananlardan taraftarların da, yönetimin de, teknik kadronun da beklentilerine yanıt veremeyen Hyun Jun Suk mu sorumlu mu? Aslında Hyun Jun Suk, daha önce formasını giydiği takımlardaki performansı ile birlikte zaten, “Ben buyum” demişti. Ama bunu bir tek Trabzonspor’u yönetenler ve transferi yönlendirenler görememişti! Suk, G.Kore’nin Yong City takımından, çok genç yaşta Avrupa’ya geçiş yapan isimlerden biri olarak ön plana çıkmıştı. İlk kulübü ise Hollanda’nın Ajax’ıydı. Sonra Groningen takımında forma giydi ve soluğu Portekiz’in Maritimo takımında aldı.

GİTTİĞİ HİÇBİR TAKIMDA TUTUNAMADI

Suudi Arabistan’ın Al Ahli ekibine geçiş yapan Hyun Jun Suk, sonrasında Nacional’da oynayıp, Portekiz’de Setebul’e, oradan da Porto’ya gitmişti.  Ancak bu ekipte tutunamadı ve Setebul’a kiralandı. Sezon başında da Trabzonspor’a kiralanan Güney Koreli santraforun kariyerinde gol açısından büyük sorunlar yaşadığı dikkatlerden kaçmadı. Suk, Ajax’ta 6 maça çıktı ve ne gol atabildi, ne de asist yapabildi. Groningen’de ise 28 maçta 5 gol ve 1 asistle oynayarak yine düşük bir oran tutturdu. Hyun Jun Suk, Portekiz’in Maritimo takımında 14 maçta 3 gol atmasına karşın, asist yapamayan isimdi.

İSTATİSTİKLERİ YERLERDE SÜRÜNÜYOR

Hyun Jun Suk, Suudi Arabistan’ın Al Ahli ekibinde de 16 maçta 2 gol ve 1 asistle oynarken, Nacional ekibinde ise 16 karşılaşmada ancak 2 gol atıp, 1 asist yaparak yine golcü olmadığını ortaya koydu  Juk, Setebul’da toplam 41 maça çıkıp, 16 gol ve 7 asistle oynarken, en yüksek oranı bu kulüpte tutturdu. Porto’da 14 maçta 2 gol iki asistle oynayan Suk, Trabzonspor’da ise 17 karşılaşmada, 906 dakika sahada kalırken, kupada 1 gol atabildi, bir de asist yaptı ve 2 de sarı kart gördü. Gol ve asistlerini de Bal ligi ekibi Serhat Ardahanspor’a karşı yapması dikkat çekiciydi. Hyun Jun Suk,  futbol kariyerinde şu ana kadar 170 resmi maça çıkarken, sadece 41 gol attı ve 12 asist yaptı.

SUÇLU SUK DEĞİL, ONU ALANLARDIR

Güney Koreli santrafor Hyun Jun Suk, henüz 25 yaşında olmasına rağmen, her yıl bir takım değişmesiyle de ilginç bir kişilik sergiledi. Güney Koreli futbolcu Hyun Jun Suk, şu ana kadar tam 10 takımın formasını giydi. Böyle bir futbolcunun, Trabzonspor ve Türkiye’de başarılı olmasını beklemek hayalleri zorlayan bir düşünce olarak kabul edilirken, asıl bu ismin transferini, “Takımın gol sorununu çözecek” diye yapanların sorgulanması gerektiğinin altı çizildi. Hyun Jun Suk’un transferinde rol alanların kimlerle ne tür bağlantıları bulunduğunun da mutlaka ortaya çıkarılması ve kulübün ekonomik kaybının giderilmesi gerektiğine de işaret edildi.

Adnan SUNGUR / özel haber

sonnokta gazetesi

Editör: Haber Merkezi