BONSERVİSİYLE GİDENLER DAHA İYİ

Başkan Muharrem Usta döneminde Trabzonspor ‘da  birçok futbolcuyla yollar ayrıldı, bir kısmı da kiralık verildi. Yollar ayrılanların önemli bölümü kadro şişkinliği ya da ekonomik olarak kulübe aşırı külfet getirmelerinden dolayıydı. Bu tür giden futbolcular, yeni takımlarında da üretken olamazken, isimleri sahneden siliniyor. Ancak Ersun Yanal’ın istemediği, ya da takas yoluyla gönderilen oyuncular yeni takımlarında başarılı performanslarıyla dikkat çekerken, kiralık olarak gönderilip, gelecek sezon daha hazır gelmeleri için verilenler ise genel olarak olumsuz bir görüntü ortaya koyuyorlar.

SERDAR, MUSTAFA VE ÖZER FARKI

Düşük maliyetine rağmen geçtiğimiz sezonun devre arasında G.Birliği’ni satılan Serdar Gürler yeni ekibinin adeta kurtarıcısı oldu. Attığı goller ve yaptığı asistlerle Ankara ekibinin en önemli silahı haline geldi. Bu sezonun başında yolların ayrıldığı Özer Hurmacı Akhisar Belediye’nin  değişmezi ve orta saha virtüözü olurken, geçen hafta attığı iki golle de takımını Antalyaspor maçında zafere taşıyan oyuncuydu. Devre arasında yine Akhisar’a gönderilen Mustafa Yumlu savunmanın temel direği olarak alkışlanırken, takımını ayakta tutan isimlerin başında yer aldı

GÜRAY VURAL HARİKA OYNUYOR

Usta  döneminde  transfer edilen ancak  devre arasında Kayerispor’a satılan, Güray Vural, da yeni takımında a hem attığı goller, hem de yaptığı asistlerle Süper Ligin en beğenilen oyuncuları arasında baş köşede yer tutarak A Milli takıma davet edildi. . Bu oyuncunun özellikle Fenerbahçe’ye attığı 2 gol ve yaptığı asistle farklı galibiyetin mimarı olması dillerden düşmedi. Güray, geçen hafta da Kayserispor’u zafere taşıyan isimlerin başındaydı. Bordo-Mavililerin sezon başında Alanyaspor’a kiraladığı Sefa Yılmaz ise  bu ekipte de  doğru dürüst iş göremedi, sadece Trabzonspor’a bir gol attı.

GERİ DÖNSELER DE İŞLERİ ZOR

Bu kulüp tarafından Gaziantepspor’a gönderildi. Sefa Yılmaz, geçen hafta Fenerbahçe’ye gol atmasına rağmen yine de performansıyla düşük bir profil çizdi. Sezon başında  Osmanlıspor’a  kiralanan  Aykut Demir de kötü performansıyla  hayal kırıklığı yarattı. Gaziantepspor’a sezon başında kiralanan Musa Nizam üretken olamazken, kulübeden oyuna giren oyuncular arasında yer aldı ve en küçük bir gelişme kaydedemedi. Sezon başında Şanlıurfaspor’a   kiralanan Muhammet Beşir, devre arasında pilot takım 1461 Trabzon’a döndü kötü bir sezon geçirdi.

İKİ GENÇ KİRALIK BEĞENİYLE İZLENİYOR

Muhammet Demir ise Trabzonspor yönetiminin büyük umutlarla transfer ettiği,taraftarın da çok şeyler beklediği  bir isimdi. Ancak beklentilerin çok altında kaldığı için eski takımı Gaziantepspor’a kiralandı. Bu takımda forma giydi ama yine gol atamama sorunuyla karşı karşıya kaldı. Sakatlık geçirdi ve artık 18’de bile yer almıyor. Slovakya’nın Zlin takımına kiralanan Sydaev de henüz çıkış yapamadı. Buna karşın Eskişehirspor’a kiralanan Ramazan Övüç ve  Şanlıurfaspor’a verilen Butuhan Artaslan, ortaya koydukları performanslarla dikkatleri üzerlerine topladılar ve gelecek sezon kadroda tutulabilecek isimler arasında gösterilmeyi hak ettiler.

Karadenizde sonnokta özel haber

Editör: Haber Merkezi