Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını topladığı 46 puan ile lider tamamlayan Trabzonspor, ara transfer dönemine hızlı bir giriş yaparak, büyük ses getiren anlaşmalara imza attı.

Kadrosundaki eksikleri Edin Visca ve Jean Kouassi ile dolduran Karadeniz ekibinin birkaç pozisyona daha ekleme yapması bekleniyor.

Lisansları neden çıkarılmadı?

Medipol Başakşehir'den alınan Visca ve Wuhan FC'den bedelsiz gelen Kouassi, ligde ikinci yarının ilk maçında forma giyemeyecek. Yeni Malatyaspor karşısında izleyemeyeceğimiz yeni transferlerin, neden lisansları henüz çıkarılmadı belli oldu.

Kulüpler, ortada kalan oyuncular ile daha düşük ücretler karşılığında anlaşmaya varmak için, ara transfer dönemi başlangıç tarihinin, geç kapanacak şekilde belirlenmesini istedi.

UEFA kurallarına göre 30 günü aşmaması gereken kış transfer dönemi, bu nedenle ikinci yarının başlamasından sonra açılıyor.

Kouassi ve Visca KAP'a bildirildi

Trabzonspor, Medipol Başakşehirli yıldız oyuncu Edin Visca'yı ve Wuhan FC'den kadrosuna kattığı Jean Jouassi'yi KAP'a bildirerek duyurdu.

Visca için yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Edin Visca'nın, Kulübümüze transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır. Kamuoyuna duyurulur." ifadelerine yer verildi.

Fırtına, Kouassi'yi ise "Serbest statüde yer alan profesyonel futbolcu Jean Evrard Kouassi'nin kulübümüze transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır." açıklamasıyla duyuruldu.

Kayserispor da mağdur

Yukatel Kayserispor, ara transfer döneminin 12 Ocakta başlaması nedeniyle, Fatih Karagümrük'den renklerine bağladığı Andrea Bertolacci'yi 9 Ocakta oynanacak Altay maçında sahaya süremeyecek.

Avrupa'da ara transfer dönemi tarihleri nedir?

Avrupa'nın 5 büyük ligi olan Premier Lig, La Liga, Serie A, Bundesliga ve Ligue 1'de planlanan ara transfer dönemi tarihleri şu şekilde.

Premier Lig: 1 Ocak 2022'de başlayıp, 31 Ocak 2022'de sona erecek.

La Liga: 3 Ocak 2022'de başlayıp, 31 Ocak 2022'de sona erecek.

Serie A: 3 Ocak 2022'de başlayıp, 31 Ocak 2022'de sona erecek.

Bundesliga: 1 Ocak 2022'de başlayıp, 31 Ocak 2022'de sona erecek.

Ligue 1: 1 Ocak 2022'de başlayıp, 31 Ocak 2022'de sona erecek.

Türkiye'de ara transfer dönemi tarihleri nedir?

Türkiye'de ara transfer dönemi tarihi, Avrupa'daki tarihlere göre değişiklik gösteriyor.

Ülkemizde kış transfer dönemi 12 Ocak 2022'de başlayıp, 8 Şubat 2022 tarihinde sona erecek.

Ajannsspor

Editör: Haber Merkezi