ŞAMPİYON KADRO İÇİN KOLLAR SIVANDI

Muharrem Usta başkanlığındaki yönetim, göreve geldikten sonra iki ara transfer ve bir ana transferde tam 15 oyuncu alarak kendinden önceki İbrahim Hacıosmanoğlu dönemine adeta nazire yaptı. Sadece geride bıraktığımız ara transfer döneminde 5 futbolcu alan Usta ve ekibi, Haziran ayında başlayacak yeni transfer döneminde de listesinde çok sayıda oyuncu bulunduruyor. Muharrem Usta ve ekibi, 50’nci yılda söz verdikleri şampiyon kadroyu oluşturmak için kolları şimdiden sıvarken, özellikle ara transfer döneminde alınamayan birçok futbolcunun işini bitirerek çok daha güçlü ve alternatifli bir ekip oluşturmaya çalışacak.

NDİAYE, NİASSE VE MUSA ALINACAK

Muharrem Usta ve ekibinin savunma, orta saha ve forvete takviyeye devam edeceği kaydediliyor. Bu noktada Osmanlıspor’dan çok istenen ama şartlar oluşmadığı için alınamayan orta saha oyuncuları Badoo Ndiaye ile Musa Çağıran’ın yine listenin başında yer aldığı belirtildi. Ersun Yanal’ın çok istediği bu iki ismin de işinin bitirilmesi için para artı takas formülü devreye sokulacak. İki futbolcu da Bordo-Mavili takıma gelmeyi çok istiyor. Trabzonspor kurmaylarının istediği bir başka önemli isim ise hem santrafor, hem de kanatlarda oynama özellikleri bulunan Omar Niasse olacak. Bu futbolcu için şartlar sonuna kadar zorlanacak.

SERDAR TAŞÇI, KAAN VE DENİZ DE LİSTEDE VAR

Trabzonspor kurmayları stoper için sözleşmesi bitecek olan Serdar Taşçı’yı yine gündeminde önemli yere koyacak. Bordo-Mavi takımın taraftarı olan Serdar da, futbolu bu takımda bırakmak istediğini bizzat yöneticilere iletti. Serdar Taşçı, sözleşmesinin bitmesi nedeniyle daha kolay alınabilecek gibi gözüküyor. Transferi düşünülen isimlerden biri de Kayserispor’da harika bir sezon geçiren ve hem sağ kanat, hem de forvet arkasında kullanılabilecek olan Deniz Türüç’ün de listenin en önemli isimlerinden biri olarak görülüyor. Kayserispor ile bu oyuncu için kolay anlaşmaya varılacağına inanılıyor. Deniz’in de, Bordo-Mavililere şimdiden ‘evet’ dediği belirtildi.

BİLAL, KAAN, KENAN VE KEREM’E DE YAKIN MARKAJ

Trabzonspor’un transfer listesinde 3 de yurt dışında forma giyen gurbetçi futbolcu bulunuyor. Bunların başını ise Hollanda ekibi Feyenoord formasını giyen 21 yaşındaki Trabzon kökenli sağ kanat oyuncusu Bilal Basaciklioğlu olduğu kaydedildi. Diğeri Hannover 96’da sözleşmesi sona erecek olan sol kanat, forvet ve forvet arkası oynayan Kenan Karaman ve Forduna Düseldölf’un milli sağ bek ve stoperi Kaan Ayhan olduğu vurgulandı. Bu isimlerin yanında bir başka gurbetçi oyuncu Hoffenheim formasını giyen orta saha oyuncusu Kerem Demirbay da listedeki bir başka yıldız olarak dikkat çekiyor. Kerem’in piyasasının yükselmesi ise sorun yaratacak gibi gözüküyor.

EMRE AKBABA, FORMİCA VE TUNAY DA DÜŞÜNÜLÜYOR

Bordo-Mavili yönetim forvet arkasındaki alternatifleri çoğaltmak isterken daha önce de listesinde bulunan Aytemiz Alanyaspor’un 24 yaşındaki kaptanı Emre Akbaba’nın da işini bitirmek için özel çaba harcayacak. Bu isim dışında yine sağ kanat için Kasımpaşasor’un gurbetçi oyuncusu Tunay Torun’un da alınmasına kesin gözüyle bakılıyor. Tunay’ın sözleşmesinin bitecek olması da büyük avantaj olarak görülüyor. Tunay ile ön protokol yapıldığı da ileri sürülüyor. Bir başka transfer adayı da Arjantinli 28 yaşındaki orta saha oyuncusu Mauro Formica olarak görülüyor. Listedeki öne çıkan isimlerden biri olarak da Atiker Konyasporlu Ömer Ali Şahiner olarak öne çıkıyor.

ALINACAK İSİMLER ARASINDA SÜRPRİZLER DE VAR

Beşiktaş’lı Tolgay Aslan’ın da listedeki yerini korurken, Konyaspor’un Sırp Stoperi Jogas Vukoviç de Ersun Yanal’ın özel takibi altında yer alıyor. Listedeki sürpriz isimler arasında Belçika’nın KAS Eupen takımının 19 yaşındaki Nijeryalı sol kanat oyuncusu Hanry Onyenkuru ile aynı takımın yine 19 yaşındaki Ganalı sağ kanatı Eric Ocansey olarak öne çıkıyorlar. Bu iki futbolcu genç yaşlarına rağmen, takımlarına özellikle sonuçsal katkı açısından dikkate değer bulunuyor. Listede yer alan bir isim de Fransa’nın Ninza takımında forma giyen orta saha oyuncusu Valentin Eysseric olarak öne çıkıyor. Bu futbolcunun da sözleşmesinin sezon sonu bitecek olması büyük avantaj kabul ediliyor

EN SON İDDİA BURAK YILMAZ VE SELÇUK İNAN

Gelecek sezon şampiyon olabilecek bir kadro kurmak isteyen Başkan Muharrem Usta’nın takımda daha önce forma giyen Burak Yılmaz ve Selçuk İnan ile de yakından ilgilendiği dile getirildi. Çin’den dönmek isteyen eski gol kralı Burak’la Asbaşkan Ahmet Çubukçu’nun da sürekli dirsek temasında olduğuna işaret edildi. Selçuk İnan’ın da Galatasaray’dan kopmak için gün saydığı ve Ersun Yanal’ın da isteğiyle Bordo-Mavili takıma dönmeye yeniden sıcak baktığı dile getirildi. Başkan Usta’nın da bu 2 eski oyuncunun alınması halinde hem orta sahanın, hem de forvet hattının tam anlamıyla güçleneceği ve böylece şampiyon olacak kadronun kurulacağına inandığının altı çizildi.

SONNOKTA GAZETESİ / özel haber

Adnan SUNGUR

Editör: Haber Merkezi