CSKA Moskova formasıyla çıktığı 5 karşılaşmada 6 gol 2 asistlik performans sergileyen Yusuf Yazıcı'ya milil takımdan kariyer uyarısı yapıldığı iddia edildi.

Fotospor'un haberine göre Rusya'da mutlu olduğunu ifade eden Yusuf Yazıcı'ya Milli Takım Teknik direktörü Stefan Kuntz ve Hamit Altıntop uyarı yaptı.

Yusuf Yazıcı ile görüşen Kuntz ve Altınop kariyeri için doğru bir karar vermesi yönünde görüş bildirdi.

CSKA Moskova'nın şampiyon olması durumunda bile Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacağını belirten ikili, ''Belki yarın öbür gün milli takıma gelmen bile FIFA tarafından engellenebilir. Doğru karar vermelisin'' uyarısını yaptı.

TFF TRANSFERE İZİN VERDİ

Rusya'nın, Ukrayna'ya saldırısı sonrasında futbol dünyasından tepkiler art arda gelirken, FIFA, Rus kulüplerinden ayrılmak isteyen yabancı oyuncu ve antrenörlere tek taraflı sözleşme feshetme hakkı tanımış ve ek olarak Ukrayna kulüplerini koruma amacıyla, kulüplerdeki yabancı oyuncu ve antrenörlerin sözleşmelerinin 30 Haziran 2022'ye dek askıya alındığını açıklamıştı. Mağduriyet yaşanmaması adına da bu hakkı kullanmak isteyen futbolcuların Haziran sonuna kadar başka bir takıma transfer olmasına izin verilmişti.

Türkiye Futbol Federasyonu da resmen bu kararı onayladı. TFF Profesyonel Futbol ve Transfer Talimatı'nda yapılan değişiklik ile Ukrayna'daki tüm ve Rusya'daki yabancı futbolcular, 7 Nisan'a kadar ülke kulüplerimize transfer olabilecekler. 

Editör: Haber Merkezi