Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, CNN Türk’de canlı yayın konuğu oldu. Bordo-Mavililerin başkanı burada dikkat çeken açıklamalar yaptı.

İşte Usta’nın konuşmalarından satır başları şu şekilde oldu:

KADIKÖY'E GİDECEK Mİ?

“Bu akşam orada olacağım. Yönetimde ki arkadaşlarla birlikte. Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında mazide olan gerginlik nedeniyle başkan ve yöneticiler gelecek mi? Ben Trabzonspor'un bütün maçlarına gidiyorum. Bu akşamda gideceğim. Bu olması gereken bir şey. Niçin gidiyor, gidecek mi? Sorusundan öte gidebiliyor olmak ve gitmek doğru olanı. Camiadan baskı gelmiyor. Derbi maçlarda bu şekilde bir izlemi var kamuoyunda. Ben camiada böyle bir şey kesinlikle görmüyorum. Sporun içinde fair play ruhu diyorsak, işin temelinde insanlara örnek olma yeriyse burası yapılması gereken en güzeli...  Ne Fenerbahçe tarafından, ne de Trabzonspor tarafından ortamla ilgili bir sıkıntı olduğunu görmüyorum...
 
ŞİKE SÜRECİ... 

2010-11’de Türkiye’de olağanüstü süreç yaşandı. Şike süreci.. Ben çok kısa bir kaç cümle ile özetliyeyim. Bu konu Türkiye’de, TFF tarafından şöyle bir noktaya getirildi o dönemde. Fenerbahçe’nin bazı yöneticilerine şike yaptıkları gerekçesiyle cezalar verildi. Trabzonspor bunun yeterli olmadığını şampiyonluğun tescil edilmemesi gerektiğini, varsa şike bunun cezasının verilmesi gerektiğini ifade etti. Bu konu Avrupa’ya taşındı. UEFA’dan şöyle bir sonuç çıktı. 4 maçta Fenerbahçe’nin şike yaptığını tescilledi. Trabzonspor’da CAS’a gitti.

AVRUPA'DA SÜREN DAVALAR... 

CAS’da 4 değil, 7 maçta şike yaptı dedi.. Avrupa’da UEFA ve CAS “Şike yaptı”’ dediği gün konunun bir tarafı kapandı. Şike konusu CAS tarafından kesin şekilde tescilledi. 2 yargılama var. Biri sportif yargılama, biri de Ceza yargılaması.. Futbolda ki şike konusu sportif yargılaması. Orada da kanaate göre şekilleniyor.
Türkiye’de o sene şike varmıdır yokmudur konusu kapandı. Şike yapıldığı net. Biz de UEFA’ya diyoruz ki ‘Madem öyle şike yapıldı. Şike varsa, bu şampiyonluğu tescil etme. Trabzonspor’u şampiyon tescil et. Şike yapanı küme düşür. Puan silme cezası. Avrupa’ya men cezaları uygula’ Avrupa’da yürüyen dava var olan şikenin cezalarının uygulanmadığı için yürüyen dava.
Avrupa’da TFF’ye karışamamam diyor...
O dönem TFF, şike olmasın rağmen şampiyonluğu tescilledi, küme düşürme işini de yapmadı.

FENERBAHÇE'YE FETÖ MÜDAHALESİ OLDU MU?

İşin içinde birden çok boyut olmuş olabilir. Birisi sahada şike oldu mu olmadı, bir diğeri FETÖ konusu.. FETÖ ya da başka şey, Fenerbahçe'yi, Galatasaray'ı ele geçirmek için bende onların yanındayım. Bu ceza yargılaması ile ilgili olan boyut. Türkiye'de bu yürüyor. Sportif yargılama dediğimiz konu olaylara bakan, şike oldu mu olmadı mı? Birisi ceza yargılaması ile ilgili olan bir şey, var olabilir... Bu Fenerbahçe'nin şike yapmadığı anlamına gelmez ancak.. Keşke olmasaydı. UEFA ve CAS bunu tescilledi. 

 

Editör: Haber Merkezi