SONNOKTA ÖZEL HABER - Usta döneminde alınan ve çeşitli nedenlerle bir lira bile kazanılmadan gönderilen ya da yararlanılamayan futbolcuların zararı 28 milyon TL’yi geçti.

BUNUN ADI SAVURGANLIK
Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, göreve geldikten sonra kadroya kattığı futbolculardan bir bölümü ile yollar ayırırken, bunların kulübe maliyeti kabarık oldu. 5-6 Aralık 2016’dan sonra yapılan transferlerden şu ana kadar Jun Suk, Ramil Seydaev, Muhammet Demir, Akakpo ve Güray Vural ile yollar ayrılırken, gönderilmesine kesin gözüyle bakılan Luis İbanez’den de bonservis bedelinin alınabileceğine ihtimal verilmiyor.

ZARAR ÜSTÜNE ZARAR!
Porto’dan 1 milyon Euro’ya kiralanan Güney Koreli santrafor Suk bedelsiz gönderildi. Oyuncuya da üste para verildi. Toplam zarar ise 1,5 milyon Euro’yu (6 milyon TL) buldu. Usta’nın bir başka transferi Güray Vural için 2,5 milyon Euro’ya alınan Soner Aydoğdu ile 1 milyon Euro’ya gelen Alper Uludağ takasta kullanıldı. Sözleşmesinin bitmesine 4 ay kalan Güray böylece 3,5 milyon Euro bonservis bedeli ödenen oyuncular karşılığı alınırken, Kayserispor’a ise sadece alacaklarına ve 850 bin lira karşılığı satıldı. Böylece Güray Vural’daki zarar da 3 milyon Euro’yu (12 Milyon TL) , bulmuş oldu.

MUHAMMET’İN FATURASI 11 MİLYON LİRA
Trabzonspor’un pilot takımı 1461 Trabzon’dan A takıma çıkarılan Serge Akakpo da gelirken 100 bin Euro karşılığı transfer edilmişti. Gaziantep Büyükşehir’e satılırken bir lira bile talep edilmedi. Burada da zarar 400 bin liraya ulaştı. Zenit’ten bedelsiz transfer edilen Ramil Seydayev de Zilina’ya kiralanırken, her ay bu isme 10 bin Euro ödeme kararı verildi. İki yıllık kiralık döneminde 240 bin Euro, yani 1 milyon lira gereksiz para ödemesi yapılması kararı alındı. Muhammet Demir de 2 milyon 750 bin Euro karşılığı Gaziantepspor’dan transfer edildi. Bu isim alacaklarına karşılık gönderildi. Zarar tam 11 milyon lirayı buldu. Muhammet Demir gibi yüksek bedelle alınan bir oyuncudan bir lira bonservis bedeli istenmemesi de şok etkiyi yarattı.

TOPLAM ZARAR 30 MİLYON 600 BİN LİRAYI BULDU
Geçen sezon sol kanattaki tüm sorunları çözeceğine inanılarak Sırbıstan’ın Kızılyıldız kulübünden 1 milyon 800 bin Euro bonservis bedeliyle alınan Luis İbanez’in de bedelsiz gitmesi halinde kulübe maliyeti 7 milyon 200 bin lira olacak. Bu arada serbest kalmasını önlemek için son olarak Sefa Yılmaz’a da son olarak 2 milyon lira ödendi. Tüm bunlar Usta ve ekibi tarafından kulübe verilen zarar olarak kasayı vuracak. Usta döneminde yapılan ve çeşitli nedenlerle bir lira bile kazanılmadan gönderilen futbolcuların tümünden edilen zarar ise 30 milyon 600 bin lirayı bulmuş oldu. Bu büyük zararın, tüm faturasının kulübe kesilmesi ise iflasa giden sürece katkı yapacak..

Editör: Haber Merkezi