Bir araştırmaya göre Trabzonspor'un seyirci sayısı Türkiye'nin yüzde 8'i... 2013 yılında yapılan bir başka araştımada ise bu rakam yüzde 6.8 olarak hesaplandı. Başkan Muharrem Usta ise hedefi 50'inci yılda Türkiye'de takım tutan her an 10 kişiden en az 1'ini Trabzonlu yapmak üzerine kurdu.

Trabzon, İstanbul ve İzmir ve Karadeniz illerinden sonra en fazla Trabzonspor taraftarının Şanlıurfa ve Diyarbakır illerinde olması ise bordo-mavili yönetimi harekete geçirdi. Trabzonspor yönetiminin özellikle Güneydoğu Anadolu illerinde Trabzonspor taraftar sayısının artırılması için çalışmalara başladığı bildirildi.

Muharrem Usta, Girne'deki arazi için KKTC'ye gidiyor

Trabzonspor'un eski yöneticisi turizmci işadamı Utku Bozoğlu, KKTC'nin Girne bölgesinde bir arazi kazandırmıştı. Bu arazi daha sonra KKTC'de hükümetin değişmesiyle yeniden devlete geçmişti.

Fakat hükümet bir kez daha değişti ve Trabzonspor'a Karpaz bölgesinde tahsis edilen arazinin yeniden kulübe devredilmesi gündeme geldi. Başkan Muharrem Usta'nın KKTC'ye giderek yeni başbakanla bir araya geleceği ve daha önce Trabzonspor'a tahisi edilen arazi ile ilgili bilgi alacağı bildirildi.

Usta'nın hayallerinden birisi atletizmi ayağa kaldırmak

Trabzonspor 50'inci yılda büyük bir atılım yapmaya hazırlanıyor... Başkan Muharrem Usta'nın hedefi şampiyonluk. Aynı zamanda basketbol ve hentbol şubelerinin ayağa kaldırmaya hazırlanan Usta'nın bir başka hayali ise atletizmi ayağa kaldırmak. Trabzonspor'da atletizm branşının 2008'de alınan sürpriz bir kararla etkinlikleri durdurulmuştu.

Resmi olarak atletizm yapılmasa da Trabzonspor kulübü atletleri desteklemeye devam etmişti. Usta'nın atletizm şubesini yeniden harekete geçirerek ayağa kaldırmayı hedeflediği bu yönde başı çalışmaları olduğu gelen bilgiler arasında.

Editör: Haber Merkezi