SONNOKTA SPOR MERKEZİ - Trabzonspor’un efsane futbolcusu ve gazetemiz yorumcularından Necmi Perekli, Bordo-Mavili takımın ligdeki çıkışını yorumlarken çarpıcı tespitlerde bulundu. “Lig şampiyonluğu geçtiğimiz hafta alınan sonuçlarla tekrar 4 takımı iddialı duruma getirdi” diyen Perekli, şunları söyledi: “Bil hassa Trabzonspor, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, hatta son haftalardaki istikrarlı futbolu ve çıkışıyla Alanyaspor’u atlamamak gerekiyor. Takımların bundan böyle oynayacakları maçlar şampiyonlukları yolunda çok daha önemli ve kıymetli…

Trabzonspor’un son haftalarda gösterdiği kişisel ve grup performansı ve kazandığı maçlar ‘Vücut kuvveti ve cüsse büyüklüğünden ziyade himmet gücü ve hamiyet bileğiyle kazanıldığına inanıyorum.’ Son maçlarında görüldü ki Trabzonspor, gösterişli, zevkli, keyifli, heyecanlı ve gollü futbol oynamıyor. Ama maçlarını ardı ardına kazanıyor. Bu uzun maratonda güzel bir tablo... Şuan ki puan sıralamasına baktığımızda ilk üç takımın hemen altında, kalan 17 takımın ise en üstünde dördüncü basamakta Trabzonspor. Her birimiyle başarılıdır.”

YETER Kİ BİRLİK VE BÜTÜNLÜK SAĞLANSIN
Perekli; “Bugünkü görüntüsüne ve resmine baktığımızda ressamı takdir etmemek, tebrik etmemek mümkün değil. Kısa zamanda başarılı işler yapılmıştır. Beklentimiz bundan böyle oynanacak maçlarda Trabzonspor’un aynı performansı ve aynı istikrarlı futbolunu devam ettirmesidir. Unutulmasın ki zaman istikrarı, istikrarda başarıyı getirir. Bu noktada geçerli olan doğru bildiğiniz, bilgisine tecrübesine ve doğruluğuna inandığınız adamlarla yola çıkmış olmanızdır. İşte Trabzonspor yönetimi bence bu zoru başarmış ve şampiyonluğa dikkatli ve emin adımlarla gitmekte. Ancak Trabzonspor’un başarılı ve başarısız günlerinde desteklenmesi şarttır, yeter ki birlik ve bütünlük içerisinde kalalım. Bu uzun lig maratonunda başarımızı etkileyecek iç ve dış kuvvetlere karşı hazırlıklı olup mücadelemizi kurallar içerisinde sürdürelim"

TRABZONSPOR İÇİN KAZANÇTIR
Ara transfer döneminde kadroya katılan oyuncuları da değerlendiren Perekli, “Son yapılan ara transferler gördüğümüz kadarıyla iki üç maçlık zaman içerisinde takıma faydalı oldular. Berat, Bakesetas ve Yunus Mallı hakikaten yetenekli ve iyi futbolcular. Müsabaka içerisinde ribaunt topları takip edip, değerlendirmede ise oldukça başarılılar. Ancak oyun içerisinde varlıklarını değişik aksiyonlarda da hissettirebilmelidirler. Trabzonspor sadece bu transferleri yaparak takımını güçlendirmemiştir. Ekuban’ın, Nwakaeme’nin, Serkan’ın, Uğurcan’ın, Marlon’un ve Djaniny’nin son maçlardaki performans yükseklikleri bile Trabzonspor için yeni bir kazançtır.”

BİR MÜHENDİS ALINMALIYDI!
Necmi Perekli, “Ara transfer döneminde keşke orta sahaya çift yönlü bir oyuncu daha alınsaydı” diyerek şunları söyledi: “Trabzonspor’un orta sahaya iki yönlü görevi üstlenebilecek kabiliyette ve yeterlilikte bir futbolcu daha alınmış olsaydı çok daha iyi olurdu. Çünkü Trabzonspor’un orta sahasındaki geçiş çok yavaş. Bunun için hem savunmada hem saldırmada özellikli oyuncu alınması gerekirdi. Yani bir mühendis alınmalıydı.”

KASKET YAKIŞIYOR
Perekli, “Benim bildiğim moda kendine yakışanı giymektir. Eğer Trabzonspor yönetimi ve taraftarı bugün kasketi moda haline getirmişse, demek kasketi kendine yakıştırıyorlar. Ama unutmamak gerekir ki bu kasketin mutlaka ve mutlaka şampiyonlukla taçlandırılması gerekir. Zira şapkayı ilk takan kişi mücadelesini şampiyonluklarla süslemiştir.”

ÜÇ MAÇ ÇOK ÖNEMLİ
“Trabzonspor’un önünde kaybedilmemesi gereken çok önemli maçlar var” diyen Perekli, “Özellikle önündeki ilk üç maç zirve yolunda büyük önem taşıyor. Bu zorlu süreç kayıpsız ve hasarsız geçirilmelidir şampiyonluk yolunda. Üç maçlık periyodun son maçında Fenerbahçe ile sahamızda oynayacağız. Bu maç elbette ki şampiyonluk yolunda alacakları netice her iki takımı da moral olarak etkileyecektir. Ama ben maçlara hazır ve hazırlıklı gördüğüm Trabzonspor’un bu zorlu maçı kazanacağını düşünüyorum. Bakın unutmayalım ki mücadelelerinde dürüst olmayanlar, muamelelerinde üstün olmaları mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi