SONNOKTA SPOR MERKEZİ - Trabzonspor’un efsane futbolcularından ve gazetemiz yorumcularından Necmi Perekli, bordo-mavili takımın son haftalardaki düşüşünü değerlendirirken önemli tespitler yaptı. Perekli, teknik direktör Abdullah Avcı’ya da önerilerde bulundu. Usta yorumcu, Trabzonspor’un puan sıralamasındaki yerini şu an itibariyle olumlu bulduğunun altını çizerken, puan kaybedilen son maçlardaki futbolun ise kimseyi tatmin etmediğini söyledi.

Perekli, “Trabzonspor’un sıralamadaki yeri bizleri memnun ediyor. Ancak aritmetikteki bu konum Trabzonspor’un emeğinden, mücadelesinden ve rekabetinden ziyade rakip takımların ikram ve sunumlarımdan kaynaklandığını göz ardı edemeyiz. “Son üç beş maçtır genel ve özel saha içi futbol performanslar değerlendirildiğinde oyuncu seçimleri, rotasyonlar rakip takımlara karşı uygulanması gereken mukabil taktikler beklentilere cevap verebilecek tarzda ve tartıda değil” dedi.

MOTiVASYON EKSİKLİĞİ VAR
“Abdullah Avcı’yla bir ara 7’de 7 yaparak iyi bir ivme yakalayan Trabzonspor, puan hesabında ilk 4 takım arasına katılma başarısını gösterdi” diyen Necmi Perekli, “Ancak son maçlardaki düşük profilli ve istikrarsız görüntülere Erzurumspor maçıyla da bir yenisi eklendi. Düşünce olarak basitti ama uygulamasında çok karışık bir maç oynadı Trabzonspor. Bu kesit hassas maçlara hazırlanma ve sözel motivasyon tam eksiksiz tamamlanması gerekir. Bence Trabzonspor maç öncesi fiziki ve fikri hazırlık çalışmalarında yaptığı ya da eksik kaldığı moral kondisyon ve motivasyonlardaki yetersizlikleri yaşamaktadır” ifadelerini kullandı.

PERFORMANSLARI YÜKSELMELİ
Bordo-mavili takımın bu sezon oyuncu kadrosunu yenilemek ve güçlendirmek adına çok sayıda transfer yaptığını hatırlatan Perekli şöyle konuştu: “Takıma kazandırılan bu transferler ve harcanan paralar bence Trabzonspor’un amaç ve iddialarına karşılık verebilecek güç ve kalitesi oynadıkları maçlarda göstermektedir. Trabzonspor’un yapacağı sistem arayışını oyuncuların bireysel ve grup performansların belli bir yüksekliğe çıkarıp devamlılığını sağlamasıdır.”

ROTASYON YAPILMALI
Perekli, son haftalarda performansı düşen futbolcuları de eleştirerek şöyle konuştu: “Trabzonspor oyun ve oyuncu üzerinde bir takım rotasyon çalışmaları yapmalıdır. Nwakaeme, Ekuban Abdulkadir Parmak, Berat Özdemir, Marlon ve Yunus Mallı’nın maçlardaki dağınık halleri nedir? Nwakaeme’nin varsa problemi çözülsün, yoksa performansı sorgulansın. Ekuban’a ne demeli! Ya Djaniny, Yunus Mallı ve Marlon’a... Orta saha ise tam bir felaket. Dikkat edin, bakın Bakasetas gol atamayınca oyunda yok. Bu oyuncuların acilen ve derhal performanslarının belli bir yüksekliğe çıkarılması mecburidir. Çünkü Trabzonspor, bir sistem arayışından ziyade oyuncuların yeteneklerine dayalı bir düzen içerisinde futbol oynamaya çalışan bir takım.”

REHAVET OLUŞTU
Son haftalarda kaybedilen puanlara rehavetin de sebep olabileceğini belirten Perekli, “Puan zenginliğinin getirmiş olduğu rehavet ve rahatlık oyuncuların bugünkü performansını da olumsuz yönde etkilemekte. Takımı iyi okuyup iyi analiz etmek gerekir. Kazanılan maçların zahiri zenginliği konuyla ilgili kişilerin gözünden kaçmaması gerekir” dedi.

HEDEF ŞAMPİYONLUK OLMALI
“Abdullah hocanın Erzurumspor maçı sonrası değerlendirmesi hesabında, söylediği ifadeleri büyük bir hayretle izledim” diyen Perekli şunları söyledi: “ ‘Şimdiki zamanlı programlardan ziyade, gelecek amaçlı projeler üzerinde durmak gerekir’ sözlerini anlayabilmiş değilim. Taraftarları veya bizleri zaman, sabır ve tahammüle mi yönlendirmek istedi. Bence gelecek amaçlı projelere şuan bakmamak lazım. Şimdiki zamanlı programlar yapılmalı. Uzun zamanlı çalışmalardan ziyade Trabzonspor’un ilk üç takım içine girmesi mecburidir. Dördüncü sıraya yükseldik diye her şey bitmiş olamaz. Evet, buraya gelmek başarı ama Trabzonspor’un bütün hedefi şampiyonluktur. Bütün hesaplar bunun üzerine yapılmalı.”

HER MAÇ BİR İMTİHANDIR
Perekli, sözlerini şöyle noktaladı: “Her maç bir imtihandır. Her maçtan çıkarılacak dersler vardır. Trabzonspor’da bu imtihandan başarılı çıkmak mecburiyetindedir. Trabzonspor, zirve mücadelesinde yarıştığı Fenerbahçe ve Galatasaray’ın yanı sıra yukarıya oynayan Alanya gibi rakiplere yenilerek hedeften uzaklaştı. Bunun yanın da bir de küme hattından kurtulma mücadelesi veren takımlara kaybetmesi bordo-mavilileri yükseltmekten ziyade aşağıdan yukarıya oynayan takımları umutlandırıyor. Kalan haftaların daha zor geçeceğini hesap ederek bunlara daha dikkat edilmelidir.”

Editör: Haber Merkezi