Bordo-Mavili forma altında ilk sezonunda başarılı işlere imza atarak derin bir iz bırakan Tony Nwakaeme gelecek sezondan oldukça umutlu. Geride bıraktıkları sezonun kendileri açısından başarılı geçtiğini vurgulayan Nijeryalı yıldız, “5-0’lık Malatya hezimetinin ardından hiç kimse ligi bu noktada bitirebileceğimizi tahmin bile edemiyordu. Malatya yenilgisi bizi kendimize getirdi. Bir anlamda bizi kamçıladı. Şoktan biran önce çıkıp takımın gerçek kalitesini ortaya koyduk. Çünkü bu camiaya ve bizlere güvenlere karşı sorumluluğumuz vardı. Görevimizi yerine getirmek zorundaydık” dedi.

DAHA İYİ OLABİLİRDİ
Ligi çok daha iyi yerde bitirebileceklerini ancak ellerinden bir çok maçın şanssızlık nedeniyle gittiğini söyleyen Nwakaeme, “İstanbul’da oynadığımız Fenerbahçe, Kasımpaşa maçları gibi bir çok karşılaşmayı örnek olarak verebiliriz. Şanssız bir şekilde yaşadığımız puan kayıpları bizim daha iyi noktalarda ligi bitiremememize neden oldu. Her şeye rağmen ligde ortaya koyduğumuz futbol taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı. Bu konuda da iyi bir iz bırakıyorsanız başarılı olmuş demeksiniz. Önemli olan herkesin dikkatini çekmek” diye konuştu.

ÇITAYI YÜKSELTMELİYİZ
“Takımın kalitesi ortada. Gelecek sezon şampiyonluk neden olmasın? Bu hayali gerçeğe dönüştürebiliriz” diyen Nijeryalı yıldız, “Son haftalarda iyi bir ritim yakalamıştık. Takımın kalitesinin ne düzeyde olduğunu herkesin farkına varmasını sağladık. Dolayısıyla gelecek sezon çıtayı daha yükseğe koymamız gerektiğinin de bilincindeyiz. Birbirini iyi tanıyan ve ne istediğini bilen bir takım kimliğindeyiz. Yeni sezonda şampiyonluk hayali kuran takımlar kadar Trabzonspor’un da aynı duygularla hareket etme zamanıdır. Gelecek sezon şampiyon olabiliriz. Bu ihtimal zor değil” dedi.

DAHA İYİSİ İÇİN GELECEĞİM..!
Ligdeki performansını da değerlendiren Nwakaeme, “Genel olarak performansımdan memnun olsam da tam kapasiteme daha ulaşamadım. Çok daha iyisini yapabilirim. O ışığı kendimde görüyorum. O nedenle gelecek sezon çok daha güçlü bir şekilde geri döneceğim. Yeni sezonda futbol anlamında üzerine koyarak yolumda ilerleyeceğim. Taraftarlarımız çok daha iyi bir Anthony Nwakaeme karşılarında görecek” şeklinde konuştu.

AVRUPA’YI HAK EDiYORLAR
Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür’ün çok özel yeteneklere sahip olduklarını vurgulayan Nijeryalı futbolcu, “Bu genç yaşta inanılmaz işlere imza atıyorlar. Tecrübeli futbolcu gibi işlerini iyi yapıyorlar. İki oyuncunun önü çok açık. Avrupa’nın iyi takımlarında olmayı kesinlikle hak ediyorlar. Gidip gitmeyecekleri yönetimin bileceği iş. Fakat iki oyuncuya hedeflerimiz doğrultusunda ihtiyacımız olduğu da bir gerçek. Bu oyuncuların yanı sıra Hüseyin, Uğurcan ve Abdülkadir Parmak’ta iyi gelişim gösterdiler” dedi.

TARAFTARA TEŞEKKÜR
Bordo-Mavili taraftarlara hayran kaldığını belirten başarılı futbolcu, “Buranın ateşli taraftara sahip olduğunu biliyordum ama gördüklerim karşısında şaşkınım. Çünkü böyle bir taraftar topluluğunu daha önce hiçbir yerde görmedim. Onların isteklerine karşılık vermek beni en çok mutlu eden şeydi. Umuyorum ki güvenlerine layık olmuşumdur. Ama bende inanılmaz bir etki bıraktılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Onların önünde oynamak benim için büyük bir gururdu ve gelecek sezonda aynı coşkuyu görmek istiyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi