Trabzonspor en yakın rakibinin 13 puan önünde adım adım şampiyonluğa ilerlese de son iki maçtaki kayıplar gözden kaçmadı. Önce Çaykur Rizespor mağlubiyeti, ardından da Beşiktaş beraberliğinde öncelikli faktörün Nwakaeme’nin formsuzluğu olduğu rakamlara yansıdı.

Son iki maçtan önceki 23 karşılaşmada 11 gol, 10 asistle yıldızlaşan Nijeryalı yıldız adeta frene bastı. Karlı sahada oynanan Çaykur Rizespor mücadelesinde 78 dakika sahada kaldı. Tecrübeli futbolcu söz konusu karşılaşmada 41 kez topla buluşmasına rağmen rakip kaleye bir şut bile atamadı. Nwakaeme girdiği 6 ikili mücadelenin 3’ünü kazanarak savunmada da sınıfta kaldı.

33 yaşındaki futbolcu ayağındaki ağrı nedeniyle Beşiktaş maçında da ilk yarıda görev yapabildi. Yerini Cornelius’a bırakan bordo-mavili oyuncu bu müsabakada da adeta yokları oynadı.

Zorlu karşılaşmada 27 kez topla buluşan Nwakaeme, 13 pas denemesinde %76,9 isabet oranıyla beklentilerin altında kaldı. Bu maçta da rakip kaleye şut atmada suskun kalan Nijeryalı yıldızın tek yaptığı olumlu hareket ise verdiği şut pası oldu.

Rekor uğursuzluğu

Öte yandan Nwakaeme’ye rekor da uğur getirmedi. Bir kez daha rakip ağları havalandırması halinde bordo-mavili takımdaki en skorer dönemini yaşayacaktı. Ancak 33 yaşındaki oyuncu iki karşılaşmada da bunu başaramadı.

Destek yetmedi

Medical Park Stadı’nda Beşiktaş maçında tribünleri dolduran bordo-mavili taraftarlar, takımlarına destek olsalar da hedeflenen desibel rekorunun kırılamadığı öğrenildi.

Kaç desibele ulaşıldığı açıklanmazken, rekor gelmesi halinde skorboarddan taraftarlara duyuru yapılması planlanmıştı. Ancak herhangi bir duyuru da yapılmadı.

Yine 11 değişecek

Bordo-mavililerde, sarı kart görüp cezalı duruma düşen Djaniny, Bakasetas ve Siopis Gaziantep FK maçında forma giyemeyecek. Takımda cezalının yanı sıra özellikle savunmada sakat oyuncuların artması ise teknik direktör Avcı ve teknik ekibin canını sıkıyor.

Fırtına’da, Ahmetcan Kaplan, Vitor Hugo ve Trondsen’in sakatlığı bulunurken, cezasını Beşiktaş maçında çeken sağ bek Bruno Peres ise kadrodaki yerini alabilecek.

Siopis duvarı

Beşiktaş maçında da Trabzonspor’un en çalışkan ismi Yunan futbolcu Siopis oldu. Merak Hamsik’in sakatlığı nedeniyle forma giyemediği dönemde kendisine verilen şansı iyi değerlendiren bordo-mavili oyuncu, önceki günkü karşılaşmada da rakip ataklarda adeta duvar oldu.

Larin ile yaşadığı pozisyonda sarı kart gören ve Gaziantep FK maçında cezalı duruma düşen Siopis, 90 dakika boyunca 76 kez topla buluştu ve bu alanda zirveye çıktı.

Savunmada adeta Beşiktaş ataklarını tek başına sırtlayan Yunan futbolcu, 7 top kapma girişiminin 3’ünde başarılı oldu. Bunun yanında tecrübeli oyuncu 22 kez girdiği ikili mücadelenin 18’ini kazandı.

Beşiktaş’ı boş geçmiyor

Trabzonspor’un en skorer oyuncusu olan Cornelius, Beşiktaş ağlarını yine boş geçmedi.

Danimarkalı oyuncu 13 golün 2’sini siyah-beyazlılara karşı attı. İstanbul’da oynanan ve bordo-mavililerin 2-1 kazandığı maçta galibiyet golünü son dakikada atan tecrübeli forvet Trabzon’daki mücadelede ise oyuna girdikten sonra Fırtına’nın tek golünü kaydetti. 

Editör: Haber Merkezi