Trabzonspor’da Nijeryalı futbolcusu Anthony Nwakaeme'nin bu sezonki performansı ise dikkat çekiyor. Karadeniz ekibinin Süper Lig'de Malatyaspor, Sivasspor, Giresunspor ve Galatasaray maçlarında birer gol atan oyuncu ilk 4 haftayı boş geçmedi.

Performansıyla rakiplere korku veren deneyimli futbolcuya rakiplerin aldığı önlemler ise işe yaramıyor. Seri şekilde gollerine devam eden Nwakaeme bu sezon bordo-mavililerin elde ettiği 10 puana direkt katkı sağladı. 4 sezonda 117 karşılaşmada 37 kez rakip fileleri havalandıran yıldız oyuncu en iyi sezon başlangıcına imza attı.

Geçtiğimiz sezon İstanbul'un 3 büyüklerine karşı gol atma başarısı gösteremeyen oyuncu 1 Eylül 2018'de bordo- mavili takımın Galatasaray'ı 4-0 mağlup ettiği maçta 2 gol atmıştı.

Söz konusu dönemin ardından Nijeryalı oyuncu sarıkırmızılı takıma karşı gol sayısını 3'e çıkardı. Bordo-mavili forma ile Beşiktaş kalesine 2 gol atan Nijeryalı oyuncunun Fenerbahçe'ye karşı ise golü bulunmuyor.

Öte yandan Galatasaraylı futbolcu Emre Kılınç, maç sonu yaptığı açıklamada, “Nwakaeme ligin en iyi kanat oyuncularından birisi. O bölgede arkadaşlarımızla yardımlaştık. Oraya yardım etmemiz gerekiyordu. Ama yine de bir gol attı” dedi.

Editör: Haber Merkezi