Trabzonspor sezon sonunda takımdan ayrılma ihtimali bulunan ve sözleşmesinde, "7 milyon 500 bin dolara serbest kalır" maddesi bulunan Okay Yokuşlu'nun kalması için harekete geçti. Yönetim kurulunun 24 yaşındaki ön liberonun yıllık aldığı 1 milyon 300 bin euro'luk ücrette iyileştirme önereceği ve sözleşmesindeki serbest kalır maddesini daha üst bir rakama çekmeye çalışacağı ifade edildi. Gelecek sezonki takım yapılanmasındaki Okay'ın önemli rol üstlenmesi gerektiğini planlayan yönetimin, kart cezası nedeniyle Bursaspor maçında oynamayacak futbolcuyla kısa süre içerisinde masaya oturması bekleniyor. Okay'a yeni sözleşme için 250 ila 500 bin euro arasında fiyat artışı teklif edilebileceği öğrenildi.

SADECE YURT DIŞINI KAPSIYOR
Okay'ın menajeri Batur Altıparmak, yaptığı açıklamada, genç ön liberoyla ilgilenen 5 kulübün olduğunu söyledi. Altıparmak, Okay'ın sözleşmesindeki serbest kalır maddesinin sadece yurt dışından gelen teklifler için geçerli olduğunu belirterek, "Sezon sonu itibariyle masaya oturacağız. Görüşeceğimiz kulüpler netlik kazandıktan sonra bir ayrılma ihtimali var. Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya'dan bazı takımlar ilgileniyor. Biz 15 yaşından beri ailesiyle planlama yapıyoruz. Bu planlamada 23-25 yaş arasında Avrupa'ya gitme hedefi vardı. Geçen sene sözleşmesini uzattık, eğer uzatmasak bu sezon serbest kalıyordu. Sözleşmeyi uzatırken sadece yurt dışında geçerli olmak şartıyla maddeyi koydurduk. Bu, Trabzonspor için çok faydalı bir antlaşmaydı" ifadesini kullandı.

RESMİ TEKLİF YOK AMA TEMAS VAR
Altıparmak, Trabzon'un yeni bir sözleşme teklif etmesi durumunda bunun değerlendirilebileceğini de vurgulayarak, "Ancak bu konuda kararı Okay verecek. Eğer o isterse oturup konuşulur. Ama fırsat varken ve iyi bir takım olursa yurt dışını denemek istiyor. 5 takım ilgileniyor şu an. Bu 5 kulüp içerisinde iki tanesi üst düzey diyebiliriz. Ama 'resmi bir teklif var' dersek yalan olur. Şu an resmi teklif yok. Sadece temaslarımız bulunuyor" diye konuştu.

(Fotomaç)

Editör: Haber Merkezi