SÜRPRİZ TEKLİF, ASTRONOMİK RAKAM

Sezon başında büyük umutlarla ve en yüksek maliyetli futbolcu olarak İtalya’nın Lazio takımından transfer edilen fakat ilk yarıda tam bir hayal kırıklığına neden ola ancak ikinci yarıda vasatın üzerine çıktığı gözlenen Nijeryalı orta saha oyuncusu Ogenyi Onazi için Çin’den astronomik bir teklif geldi. Yönetimin de devre arasında uygun bir fiyatla elden çıkarmayı düşündüğü fakat ikinci yarıda alınan başarılı sonuçlardan sonra tereddüde düşülen 24 yaşındaki Ogenyi Onazi konusunda nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyor.

TRABZONSPOR 6 MİLYON EURO İSTEDİ

Çin kulübü Henan Jianye’nin 5 milyon Euro’luk, (23 milyon lira) resmi teklifinin bizzat kulübe iletildiği vurgulandı. Ekonomik açıdan sıkıntılı bir süreç geçirmesine karşın yine de kadrosunu güçlendirmeyi düşünen Bordo-Mavili yönetim, Teknik Direktör Ersun Yanal’ın, “Ogenyi Onazi’nin gitmesi takımın gücünü fazla etkilemez” raporundan sonra Çin kulübünün teklifini 6 milyon Euro’ya çıkarması halinde ‘evet’ diyebileceği belirtiliyor. Trabzonspor kurmayları ile Çin kulübü Henan Jienye yetkilileri arasında görüşmeler devam ediyor.

ONAZİ YILLIK 5 MİLYON EURO TALEP ETTİ

Konuyla ilgili olarak Ogenyi Onazi ile de görüşme yapıldı. Bordo-Mavili kulüpten yılda 1 milyon Euro kazanan Onazi’nin, “Çin’den yapılan teklifi kabul edebilirim fakat bana de yıllık 5 milyon Euro vermelerini istiyorum” dediği belirtildi. Onazi’nin bu talebi şaşkınlık yarattı. Trabzonspor kulübü yönetimi bir yandan Çin kulübünün teklifini yükseltmesini isterken, diğer yandan da Onazi’nin daha düşük bir ücret talebinde bulunması için ikna çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Anlaşma sağlanırsa Onazi’nin hemen gideceği vurgulanıyor.

ADNAN SUNGUR / özel haber

SONNOKTA GAZETESİ

Editör: Haber Merkezi