Ligin bitimine yaklaşırken Trabzonspor, İzmir’de Göztepe ile karşılaştı. Trabzonspor sezonu daha üstlerde bitirmeyi hedeflerken Göztepe ise ligde kalmanın rahatlığı ile fazla bir beklenti içerisinde değildi.

İki takımda stresten uzak bir atmosferde karşı karşıya geldiler. Maçın ilk 10 dakikasından sonra birden bire iki takımda oyunun temposunu yükselterek aynı oranda pozisyon ürettiler. Ancak rakip ceza alanı içerisinde buldukları pozisyonları cömertçe harcamaktan geri kalmadılar. Bir türlü gole yanaşamadılar...

Oyunun ilk yarısının tümünde daha canlı bir oyunla Trabzonspor önde görülse de hızlı çıkışlarla sahasına inen Göztepe de yabana atılmayacak bir takım olmadığını gösterdi...

İlk yarı bitti derken basit bir top kaybını Trabzonspor’un kiralık olarak Göztepe’ye yolladığı Diabate affetmedi ve harika bir asistle Jahovic’i golle buluşturdu ve bordo-mavililer devre arasına 1-0 mağlup girdi.

Futbol pozisyonları golle buluşturma sanatı olduğuna göre, çok pozisyon yakalamak o derece önemli olsa da yakalananı gole çevirmek daha önemli bir olaydı. Göztepe’de bunu yaptı.

İkinci yarı iki takım içinde erken bulunacak gol sonucu belirleyici olacak diye düşünsek de Trabzonspor’un ataklarında kendi alanında bıraktığı boş alanları Göztepe’nin iyi kullandığını da unutmamak gerekir.

İkinci yarı savunmayı bir kaç kez az adamla yakalayan Göztepe yine böyle bir pozisyonda gole giden futbolcuyu düşüren Berat’ın kırmızı kart görmesiyle on kişi kalan Trabzonspor oyunun hakimiyetini tamamen Göztepe’ye bıraktı. Hem pozisyon yaratmada hem de rakibi kendi alanında hataya zorlayacak direnci de gösteremedi.

Sonuç olarak kendi oyununu Trabzon spora kabul ettiren takım Göztepe’ydi.

Çok böyle kırılgan maçlara şahit olduk lakin rakibine bu denli boş alan bırakan bir Trabzonspor’u sahalarda pek fazla görmedik...

Göze geldik demeye bile hakkımız olmayan bir maçtı...Son dakikalarda golü bulsak bile iyi oynamadık.