Sosa’yı da ilk 11’e alarak Alanyaspor karşısına çıkan Trabzonspor oyun başlar başlamaz sahanın her yerini kullandı. Ve de oyunun temposunu arttıran takım olarak göründü. Orta alanda yapmış olduğu pas hatalarına rağmen Alanyaspor kalesinde daha fazla göründü Bordo-Mavili takım fakat sonuç olarak 45 dakikada Abdülkadir’in kullanamadağı yüzde yüzlük gol pozisyonu haricinde rakibi fazla zorlayamadı.

Alanyaspor’a gelince hızlı ve de uzun paslarla Trabzonspor alanına zaman zaman gelse de maçın ilk dakikalarında onlar da klasik beraberlik mücadelesi içerisinde görünen takımdı. Kendi alanlarında Trabzonspor’u kalabalık defans anlayışı içinde karşılayınca Trabzonspor merkezdeki bu kalabalık karşısında arzu ettiği refleksleri ve de bire bir mücadelelerde başarılı olamayınca gol pozisyonlarını bir türlü geliştiremedi. Her ne kadar ilk yarıda Trabzonspor kazanma arzusunu üst seviyede sahaya yansıtan takım olsa da Abdülkadir Ömür ve Kamil Ahmet’ten istediği verimi alamayınca daha doğrusu kalabalık defans ile karşılaştıklarında kanatları iyi kullanamayınca haliyle net gol pozisyonlarına giremediler.

Trabzon’a hangi takım gelirse gelsin her takım oyun kurgularını önce katı defans yani 1 puan hesapları ile oyuna başlayarak kontra ataklarla kazanmayı amaçlamışlardır. Dünkü maçta da bir anda golü bulma uğraşı içerisinde şuursuzca saldırınca işte böyle bir 45 dakika sporseverlerin gözü önünde ha oldu ha olacakla geçip gitti.

İkinci yarının başında Trabzonspor Ekuban ile penaltıyı yakaladı ama fantazi bir penaltı atışı sonucunun arkasından golü de yiyince oyun disiplininden uzaklaştı. Değişiklikler olsa da 2-0’dan sonra tamamen oyundan koptu Bordo-Mavililer. Kaderlerini kendi elleriyle yazdılar. Başakşehir Trabzon’da ne yapmışsa Alanya da aynısını uyguladı ve de oynadı. Oynayan da kazandı.