Spor Toto Süper Lig'in 30. hafta mücadelesinde Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren Trabzonspor ve Sivasspor karşı karşıya geldi. Medical Park Stadı'nda oynanan zorlu mücadeleyi Sivasspor 2-0 kazandı.

Bordo-Mavililerde teknik direktör Rıza Çalımbay, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. Çalımbay açıklamasında, "Geçen hafta ve bu hafta iki ilginç maç oynadık. Osmanlıspor maçında birçok gol pozisyonuna girip öne geçmemize rağmen maçı beraberlikle tamamladık. Bugün maça iyi başladık. Ne yapmamız gerekiyorsa yaptık. İstediğimiz pozisyonları bulduk ama maalesef değerlendiremedik. 

Kontratak oynayan, defans yapan rakibimize karşı devrenin uzatma bölümünde gol yedik. İkinci yarı telafi edecek pozisyonlara gireceğimizi biliyorduk, girdik ama değerlendiremedik. İkinci yarı sonlara doğru riske girdik. En büyük şansızlığımız iki haftadır sakatlıklar. Kamil Ahmet ve Uğur Demirok'un çıkması bütün oyun düzenimizi bozdu. Ondan önce Sivasspor'un pozisyonu yoktu. Telafi edecek gücümüz vardı ama iki oyuncu çıktımı hamle şansınız olmuyor. Geçen hafta başımıza gelen Onur'un sakatlığından dolayı Rodallega'yı korkarak değiştirdik. Onda da ürkerek son 15 dakika kala mecburen oyuna aldık. Öbür türlü olsa ikinci yarıya çok iyi başlayıp oyun disiplinimiz devam edecekti. Şans yanımızda değildi. 

Böyle bir maç yaşandı, yapacak bir şey yok. Önümüzde 4 maç var, bunlara bakmak lazım. En avantajlı biziz. Ne olursa olsun her yerde birlik, beraberliğin olması, takıma sahip çıkılması lazım. Bugün oyuncularımızı suçlayacak bir şey bulamıyorum. Kaçırdığımız goller var ama oyuncularımız maçı çevirmek için bütün gayreti gösterdi. Bütün takımlara karşı sürpriz sonuçlar oluyor. Biz de bugün beklemediğimiz bir şey yaşadık. İki haftadır sakatlık, girdiğimiz pozisyonları değerlendiremediğimizden dolayı şansızlıklar yaşadık." ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi