Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantıları bugün başladı.  Başkan Murat Zoruloğlu, meclisin açılışında geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Trabzonspor’un yaşadığı şampiyonlukla ilgili konuşan Başkan Zoruloğlu, Meydan Bölgesinde dünyada ses getiren kutlama görüntülerinin 1,5 milyar izlenmeye ulaştığını açıkladı.


Başkan Zorluoğlu, Trabzonspor’un şampiyonluğu, kelimelerin ifade edilemeyecek kadar mutluluk kaynağı oldu. En az şampiyonluk kadar, bu şampiyonluğun kutlanma biçimi hem Türkiye, hem de uluslararası arenada ses getirdi.
Bir takım kişilerin beklentilerini boşa çıkaracak şekilde coşkulu, heyecanlı büyük katılımlı kutlamalar gerçekleştirdik. Öyle ki Meydan bölgesinde yaptığımız kutlamaların görüntüleri, sadece ulusal düzeyde değil, uluslararası düzeyde büyük yankı uyandırdı. Başta FİFA olmak üzere bir çok uluslararası spor kuruluşu ve yayın kuruluş tarafından paylaşıldı. Bu paylaşımların izlenme sayısı 1,5 milyarı geçtiğini ifade edersem, bunun ne anlama geldiğini ifade etmiş oluruz.
Taraftarlarımıza özel teşekkür etmemiz gerekiyor. Bu kuptalamalar yüzbinlerce kişi katıldı. Trabzon’da, Avrupa’da, dünyada ABD’de kutlamalar gerçekleştirildi. Bu kuptalamalardan basına yansıyan tek şey coşku heyecan.. Bu kutlamalardan bir tek kişinin burnu kanamadı. Beklentilerin aksine Trabzon’da silah sesleri yankılanmadı. Hiç bir olumsuz hadise yaşanmadı” dedi.

GENÇ, ÜLKE TANITIMINA KATKI SAĞLAMAK İÇİN…
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, “Hem şehrimizin tanıtımına ciddi katkı sağladı, hem de 1,5 miyar izlenme ile ülke tanıtımına ciddi katkı sağladık
Ülke tanıtımına katkı sağlamak için seneye de şampiyon olmak gerekiyor. Birileri hazmedemese  bile bu büyük coşkumuzu medeni ölçülerde yaşamamıza rağmen, ülkemizde ve uluslararası arenada örneklik teşkil etmemiz ile bu işin nasıl yapılacağını hem Türkiye hem de dünyaya göstermiş olduk. Onlara da örnek olur” dedi.

Editör: Haber Merkezi