Trabzonspor kafilesinin Denizli’ye hareket etmeden önce açıklamalarda bulunan Başkan Ağaoğlu, “Transferler devam ediyor. Eksiklerimizi çok iyi bildiğimiz ve çok büyük özveriyle çalıştığımız için en kısa zamanda taraftarın arzuladığı Trabzonspor’u sahaya yansıtacağız. Daha ligin başı. Öyle hemen karamsarlığa kapılmak çok doğru bir bakış açısı değil. Tabiki nasıl başladığın çok önemli ama ondan daha önemli olan nasıl bitirdiğin. Bu mücadelenin içinde her zaman olacağımızı söylemiştik, aynı şekilde devam ediyoruz” dedi.  

Transfer bütçesiyle ilgili de konuşan Başkan Ağaoğlu, “Bugün transferlerden bahsederken bu takımın limitinin 152 milyon TL olduğunu bilmek hepinizin görevi. 132 Milyon yüzde 15 fazlasıyla 152 milyon dediğiniz zaman 17 Milyon Euro’ya denk geliyor. Bunun içinde vergi, prim, bonservis aynı zamanda tüm futbolla alakalı giderler var. Menajer giderleri dahil olmak üzere” dedi.  

DOĞA ERDOĞAN GÖNDERİLDİ, YENİ TRANSFER TESCİL EDİLDİ 
Trabzonspor’un profesyonel kadrosunun maaşlarının 12 Milyon Euro’ya düştüğüne dikkat çeken Ağaoğlu, “Profesyonel kadrosu maaşları net 12 milyona düştü. İnsanlar şunu soruyor: Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş nasıl yapıyor. Çok basit. Onların geliri Trabzonspor’un gelirinin 4 - 5 katı. Böyle bir transfer limit bütçeleri olması son derece doğal. Biz elimizde ki sınırlı bütçe ve gelirle o takımlara karşı şampiyonluk mücadelesi veriyoruz. Bir oyuncu aldık dün. İnsanlar şunun farkındalar. O oyuncuyu transfer limitleri çerçevesinde kadroya dahil etmek için Doğan Erdoğan ile kontratı karşılıklı feshetmek zorunda kaldık. Başlattığımız takdirde alabiliyoruz. Tescil ettiremiyor oyuncuyu. Bugün yoğun şekilde sosyal medya hesaplarında El Neni ile her konuda anlaşılmış. Protokol imzalanmış. Ama yönetim çok ağır davrandığı için Arsenal’in de o bölgede oyuncuya ihtiyacı olduğu için transfer gerçekleştirilememiş. İyi niyetli saf duygularla bu takımı destekleyen taraftar, bu tür haberleri okuduğunda ister istemez itibar ediyor” dedi. 

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu: Sörloth, 11-12 milyon Euro gibi bir para kazandırarak gidiyor.

Ahmet Ağaoğlu: "Ne Trabzonspor’un onayı olmadan, ne de Crystal Palace’nin onayı olmadan bu futbolcuyu başka kulübe transfer etme hakkı ve şansı yoktu. 15 gündür devam eden görüşmelerde Leipzig dahil 3 kulübün görüşmeleri ki olabilecekse de Türk futbol tarihinde eşi benzeri olmayan anlaşma çerçevesinde oyuncu Leipzig kulübüne transfer olacak.  Bir de şu unutulmasın. Hafızamız taze. Geldiği zaman yapılan bütün eleştiriler oyuncunun ve bizim hafızamızda. Giderken farklı eleştirilerde bulunmak doğru bakış açısı değil. 375 bin Euro’ya mal olmuş kiralık, bir sene sonra 11 - 12 milyon Euro gibi bir gelir bırakarak, bir sonra ki transferinden de pay bırakarak giden bir oyuncudan bahsediyoruz. bunun Türk futbol tarihinde eşi benzeri bir uygulama varsa ben bilmiyorum. '' 

Editör: Haber Merkezi