S üper Lig’de 11 hafta geride kalırken Trabzonspor’daki sıkıntıların biri bitiyor diğeri başlıyor. Teknik Direktör Abdullah Avcı ile yeni bir döneme giren Bordo-Mavililer, Avcı’nın gelişiyle birlikte son üç maçta ligde sadece 1 gol gördü ve Galatasaray ile birlikte söz konusu dönemde en az gol yiyen iki takımdan biri oldu.

Abdullah Avcı, savunma anlamında yaptığı çalışmaların karşılığını alırken bu kez hücum hattındaki verimsizlik dikkat çekti. Geçen sezon aynı dönemde 20 gol atan Trabzonspor, bu sezon sadece 13 kez rakip filleleri havalandırdı.

Bordo-Mavililer, forvet oyuncularından ligde en az katkıyı alan takımlardan biri oldu. Savunma anlamında işlerin düzelmeye başladığı Karadeniz ekibinde Teknik Direktör Abdullah Avcı bu kez hücum hattını düzeltmek için çalışıyor.

Geçen sezon gol kralı olan Sörloth’un yeri şuana kadar dolmazken bu mevkie yeni takviyeler gündeme geldi. Trabzonspor’un Leipzig’e sattığı Norveçli golcü Sörloth, geçen sezon 11 maçta 6 gol 3 asistle 9 gole katkı sağlamıştı. Sörloth’un yerine transfer edilen Benik Afobe ise forma giydiği 10 maçta sadece 3 gol atabildi.

6 maçta 159 dakika süre alan Djaniny ile beklenen süreyi alamayan Plaza ise henüz gol katkısı veremedi. Trabzonspor’da asıl mevkii forvet arkası olan Ekuban ise 2 gol atarken şuana kadar forvetlerin 5 gole katkısı bulunuyor. Bu sayı Alanyaspor’da 14, Galatasaray’da 11 ve Beşiktaş’ta 11 olarak öne çıktı.

Editör: Haber Merkezi