Geçtiğimiz sezon Trabzonspor ile çalışan ve transferlerin büyük bölümünde önemli rol oynayıp sıkı dostluklar kuran Sosa, Kamil, Sturridge, Messias, Guilherme gibi isimleri getiren menajer Ogün Erdem’in ismi Novak transferinden sonra Sosa’da da gündeme geldi. 

Trabzonspor yönetimiyle sıcak ilişkileri yakaladıktan sonra anlaşmaya yakın olunmasına rağmen Novak’ı Fenerbahçe’ye götürdüğü ifade edilen Ogün Erdem’in  bu defa da Sosa transferinin arkasında çıktığı ifade ediliyor. 

FENERBAHÇE'YE ÖNERMİŞ
Sosa’nın menajeriyle Bordo-Mavili yönetim temas halindeyken, yabancı menajeri yurt dışında olduğu günlerde Sosa’nın yurtiçi haklarını bulunduran Erdem, yine Fenerbahçe’nin kapısını çalarak “Sosa Trabzon’da oynamak istemiyor. Size daha ucuza getirim” diyerek oyuncunun Trabzonspor ile bağlarını kopartmış gibi göstererek Fenerbahçe’ye teklif ettiği konuşuluyor. 

AĞAOĞLU TEPKİ GÖSTERDİ 
Sonrasında Türkiye’ye gelen Sosa’nın gerçek menajeri Maxi, ilk olarak Trabzonspor ile görüşmek istedi. Görüşme Ağaoğlu’nun ofisinde gerçekleşirken Başkan Ağaoğlu Maxi’ye ilk olarak “Trabzonspor’un kaptanını siz nasıl Fenerbahçe ile görüşmeye sokarsınız” ifadelerini kullandı. 

Yaşanan bu gelişme sonrası Maxi şaşkınlığını gizleyemezken “Kendisinin Türkiye’ye yeni geldiğini asla Fenerbahçe’yle de teması olmadığını” söyledi.Yaşadığı şaşkınlığın ardından Maxi, birkaç telefon trafiği yaparak durumu anladığını ve pazarlıkların yapılıp anlaşma sağlandığını, bunun da Maxi’den gizlendiği ortaya çıktı. 

Sonra Trabzonspor, Sosa’da fiyat artırdı ancak işler çoktan karışmıştı. Bu sırada Sosa’ya birileri, “Trabzonspor seninle anlaşmayacak fiyatını düşürdüler” diyordu. Orada da o menajer devredeydi çünkü amacı onu Fenerbahçe’ye götürmekti. 

TÜM BAĞLAR KOPTU, ÇALIŞMAYACAK 
Yaşananların ardından Trabzonspor, bu transferden kendi isteğiyle çekildi ve Ogün Erdem’e çok büyük tepki gösterildi. Erdem’in bundan sonra Trabzonspor ile ilgili hiçbir transferde yer almayacağı gibi kulübe de girişinin yasaklandığı öğrenildi.

(61Saat)

Editör: Haber Merkezi