Yeni bir sezona yeni umutlarla başlamak isterdik ama tabiri caizse evdeki hesabımız çarşıya uymadı. İlk maçta Beşiktaş’ı konuk eden Trabzonspor’un sergilediği kimliksiz futbol açık söylemek gerekirse gelecek adına bende büyük tedirginlik yaratmadı değil.

Evet... İlk maçlar her zaman zordur, rakip ise kapalı kutudur. Ancak siz futbol adına gözler görülür bir şey ortaya koyamıyorsanız, geçmiş olsun. Çünkü gözler sahada Trabzonspor formasını son ana kadar savaşarak terlemesini görmek ister. Dün akşam bırakın savaşmayı yürümekten aciz bir takım topluluğunu görmek içimi acıttı doğrusu. Çünkü Beşiktaş karşısında nereden tutarsanız tutun dökülüyordu Bordo-Mavili takım. İlk dakikalardan itibaren orta alanda Abdulkadir Parmak yönetiminde hakimiyet kurarak topa daha fazla sahip olan Trabzonspor, Beşiktaş kalesine gitmemeye yemin etmişçesine ‘al gülüm ver gülüm’ mantığında sahada bir oyana bir buyana savrulup durdu. Bunda sorumluluk alacak bir oyuncunun ortaya çıkmaması büyük bir etkendi. Zaten Trabzonspor’un yeni transferlerinden sadece Flavio görev aldı, oda aman aman bir oyuncu olmadığını tüm gerçekliğiyle gözler önüne serdi. Açık söylemek gerekirse Sosa gibi bir oyuncuyu gözlerim sahada aramadı değil. Çünkü lider bir oyuncuya ihtiyaç vardı Trabzonspor’da. Ama olmadı.

Bir kere Eddie Newton’ın Guilherme ile maça başlaması yanlışların en büyüğüydü. İngiliz çalıştırıcının bu tercihi Ekuban’ın da maçta silik bir görüntü vermesine ve sahada takımın bir eksikle oynamasına neden oldu. Nwakaeme kayıp, Abdülkadir Ömür iyi niyetiyle bir şeyler yapmaya çalışıyor ama oda bir yerde tıkanıyor. O yüzden diyorum ki küçük dokunuşlarla maçın gidişatını değiştirecek hamle yapma şansı vardı Newton’un. Eğer İngiliz çalıştırıcı daha çok dikey bir şekilde kaleye gitmeyi seven Ekuban’ı Guilherme’nin yerine çekip, Plaza’yı forvette görevlendirseydi maçın seyri değişebilirdi. Zaten Sörloth’un olmayışı Trabzonspor için çok büyük handikaptı. O zaman hoca olarak eldeki hamurdan iyi bir işçilik çıkarmak zorundasın.

İşte diyoruz ya küçük dokunuşlar. Newton ne yazık ki uyudu, takıma hakim olamadı. Ligdeki ilk resmi maçında hanesine eksi puan yazıldı. Biz sahada kaybetse de mücadele eden bir takım görmek isteriz. Bu ruhtan uzak bir görüntü sergileyen Newton dikkat etmeli. Ayağına kadar altın tepsiyle gelen bu büyük fırsatı tepmemeli. Açık söylemek gerekirse böyle devam ederse 3 maç sonra yönetim masasında kendini tartışılır bir şekilde bulur.

Dost acı söyler. Trabzonspor bu haliyle ligde bir arpa boyu gidemez. Çok kahır dolu günler bizi bekler. Bu nedenle yönetim gerekli tedbirleri almalı.