Maçın ardından konuşan Malatyaspor teknik direktörü Sumudica, “Oyuncularımı tebrik ediyorum. Çok mücadele ettiler, Bu hafta içi de çok çalıştılar. Defansımız da çok iyi çalıştı, çok iyi ayarladık. Çünkü Trabzon’da fark yaratan oyuncular olduğunu biliyorduk. Tabi bugün bizim için de çok zor oldu. İlk 11’de oynayan 6 oyuncumuz yoktu.

Ama yeniden bir sorum olacak. BeinSport’ta maçın bütün aksiyonlarını seyrettim. Siz de burada çalışıyorsunuz. Sormak istiyorum, neden son pozisyon Osman’ın aksiyonu vardı. Kaleciyle karşı karşıya kalıyordu. Trabzonsporlu oyuncunun topla hiç bir aksiyonu yoktu. Benim için yüzde yüz değil, yüzde bir milyon penaltı. Bunun neden gösterilmediğini sormak istiyorum. Hakeme de bir hakarette bulunmak istemiyorum. Ama bunu anlamıyorum. Ancak şurda anlayabilirim. 4 - 5 yıl önce VAR yoktu. Bir şey sorabilir miyim, VAR’da ki hakemlerin ücretlerini ödemelerini kim yapıyor? Federasyon yapıyor. VAR'da ki hakemler hiç bir şey yapmıyorlar. Bence ücret ödemesinler. Ne için varlar orada! Kayseriye karşı penaltımız vardı, karışmadı. Bugün bir penaltımız vardı, net kırmızı kart vardı. Oyuncumuza vuruldu, kanama oldu. Forması kan içinde kaldı. Ama hiç bir şeye bakılmadı. 

“Bugün şöyle söylemek istiyorum. Tabi Trabzonspor’un eğer 11’e 10 olsaydı, kırmızı kart görseydi, penaltı almış olsaydık oyun böyle olmayacaktı. Bu zamana kadar ki oyunlarından dolayı tebrik ediyorum. Ama bugün kazanmayı hak etmediklerini düşünüyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi