AVRUPA YARIŞINDA DEV ADIM ATILACAK

Trabzonspor, tarihi boyunca Galatasaray ile çok önemli maçlar oynadı. Kimini kaybetti büyük hayal kırıklıkları yaşadı, kimini kazandı, tarihi başarılara zemin hazırlayacak noktalara geldi, bayram yaptı. Bu kez de yine Galatasaray ile çok kritik bir maça çıkacak. Bu kez kazanmanın birçok açıdan büyük önemi bulunuyor. Bordo-Mavililer şampiyonluk yarışının çok uzağında olsa da, Sarı-Kırmızılı takım karşısında galip gelmesi, son yıllarda ortaya çıkan en önemli başarıya imza atmasını anlamına gelecek. Öncelikli olarak Galatasaray galibiyeti, Bordo-Mavili ekibin Avrupa Kupalarına katılma yolundaki yarışta dev bir adım atmasına neden olacak.

9 MAÇ ÜST ÜSTE KAYBETMEMİŞ OLACAK

Süper Ligde şu anda 46 puanla 3’ncü basamakta yer alan Galatasaray karşısında elde edilecek 3 puan, bu ekibe yaklaşmayı ve aradaki puan farkını da 5’e indirmeyi mümkün kılacak. Ligin bitimine 9 hafta kaldığı düşünülürse bu puan farkının rahatlıkla kapatılacağı inancı doruğa çıkmış olacak. Bu maçın galibiyetle sona ermesi demek, Trabzonspor’un en son 2011-2012 sezonunda ligde üst üste 9 maç yenilmeme rekorunu da egale etmesini sağlayacak. Uzun süredir kendi sahasında büyük maç kazanamamanın yarattığı özgüven eksikliği yerini, müthiş bir morale bırakacak. Camia böyle bir galibiyetle birlikte yeniden dirilişe geçecek.

ERSUN YANAL KENDİ REKORUNU KIRACAK

Bu maçın kazanılması halinde, Teknik Direktör Ersun Yanal, Trabzonspor kariyerinde sadece 2008-2009 sezonunda 11 maç üst üste kaybetmemişti. Yanal, bu kariyer rekorunu Akhisar Belediyespor maçında egale etmişti. Galatasaray’ın mağlup edilmesi veya bu maçtan puan alınması halinde Yanal, kendi kariyer rekorunu da kırmış olacak, tarihe adını altın harflerle yazdıracak. Bu maçın kazanılması veya mağlup bitirilmemesi halinde, Bordo-Mavililerin 2017 yılındaki yenilmezliği devam edecek. Zorlu 90 dakikanın galibiyetle tamamlanması ile birlikte ikinci yarının liderliği devam edecek. Öte yandan Akyazı Arena’daki ilk büyük maç zaferi tarihe geçmiş olacak.

Karadenizde sonnokta özel haber

Editör: Haber Merkezi