Trabzonspor, Medipol Başakşehirli oyuncu Edin Visca’yı transfer etti. İstanbul’da Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ile saat 14.30’da görüştükten sonra basının karşısına çıkan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Edin Visca için ’En zorlandığım ve uzun süren transfer oldu” dedi.

Trabzonspor, 2017 yılından bu yana transfer gündeminde yer alan Medipol Başakşehirli Edin Visca'nın transferinde mutlu sona ulaştı. Süper Lig'in ikinci yarısında bordo mavili formayı giymesi istenen oyuncu için Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, bugün İstanbul’da yaptıkları son görüşmeyle Visca transferinde anlaştı.

GÜMÜŞDAĞ: HAYIRLI OLSUN

Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile Edin Visca yapılan son görüşmenin ardından basın mensuplarına ortak açıklama yaptı.

Edin Visca’ya yıllardır teklif geldiğini söyleyen Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, “2 aydır Ahmet başkanla görüşüyoruz. 2 aydır Ahmet başkanla görüşüyoruz. Farklı kulüplerle de görüşme yaptık ama Ahmet başkan daha istekliydi. Bugün nihai görüşmeyi tamamladık. Ahmet başkana teşekkür ediyorum, çok seviyeli süreç yaşadık. Bu transferin gerçekleşmesinde birden çok etken vardı. Bunlar da Trabzon’a gidiş yolunda Trabzon lehine pozitif etkenlerdi. Visca’ya da sorduğumuzda, ‘Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim’ dedi. Visca sadece bu yıl istenmedi. 6-7 senedir ligin her zaman asist, gol krallığı ve istikrar noktasında önde olmuş bir futbolcu. Buraya çok şeyler verdi. Buranın adeta sembollerinden biri ve onun bu kulübe verdiği yaşattığı emekler için sonsuz teşekkür ediyorum. Başakşehir’de bu formayı 12 yıl onurla taşıdı. Gittiği yerde de kat kat başarılar yaşayacaktır. Biz onunla Avrupa ligi, Şampiyonlar ligi, bunların hepsini yaşadık ve bunların en büyük unsurlarından biri Visca’ydı. Hayırlı olsun diyorum. Visca’nın da gittiği yerde büyük başarılara imza atar inşallah” dedi.

AĞAOĞLU: EN ZORLANDIĞIM TRANSFER

2 aydır Visca transferiyle ilgili görüşmeler yaptıklarını belirten Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, “şu an neticelendirmiş bulunmaktayız. Bize bu kolaylığı sağlayan Göksel Gümüşdağ’a teşekkür ediyorum. 3 buçuk yıllık süreç içerisinde en zorlandığım, uzun süren transferlerden birisiydi. Kulübün en değerli oyuncusu, hocamızın da çok istediği, camiamızın uzun süredir beklediği bir transferdi. Bizim de Trabzonspor olarak ekonomik yapımız belli. Biz de 10 milyon Trabzonspor taraftarının ekonomik haklarını, finansal varlıklarını en iyi şekilde idare etmekle yükümlüyüz En son noktaya geldik, el sıkıştık Visca’yla en iyi şartlarda anlaştığımızı düşünüyorum. Asbaşkanımız Ertuğrul Doğan bey gelemedi. Kendisine de bu transferdeki destekleri için teşekkür ediyorum. Visca da, menajeri de büyük kolaylık sağladı, onlara da teşekkür ediyoruz. Bizim için önemli bir transferdi. Visca’nın önemli katkılarda bulunacağından şüphemiz yok” diye konuştu.

VİSCA: BU KADAR İSTEYEN BİR CAMİA OLMADI

Yeni kulübüne transferiyle ilgili heyecanlı ve istekli olduğunu söyleyen Edin Visca da, “10 seneden sonra bugünlere geldik. Çok heyecanlıyım. Sayın başkan biliyorsunuz benim baba gibi. Ona teşekkür ediyorum. Bana izin verdi. Uzun zaman konuştuk. Benim çok teklif var ama yıllardır bu kadar isteyen bir camia hiç olmadı.  4 sene önce başladı, bugün gerçekleşti. O yüzden başkan bana izin verdi. Bu transfer sonunda gerçekleşti. Ona da çok teşekkür ediyorum. Heyecanlıyım ve çok mutluyum çok istekli gideceğim Trabzon’a. Her sezonda yeni bir hedef koyuyorum kendime takım için. Şampiyonluk yaşamak istiyorum. Hoca benim öğretmenim. Çok istekli ve motive olarak oraya gideceğim. Başkanla çok şey yaşadık, ayrılmak kolay değil ama gerçekten çok mutluyum. Büyük bir camiaya gidiyorum. Taraftarlara, sayın başkana herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu sezon yeni başkanla beraber bu sezon kupa kaldıracağız. Camia beni yıllardan beri çok istiyor. O yüzden yakın hissediyorum.” ifadelerini kullandı.

"ŞAMPİYONLUK YAŞAMAK İSTİYORUM"
Şimdi taraftarla ve büyük camiayla şampiyonluk yaşamak, Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istiyorum. Tek şampiyonluk bu sene değil 2-3 sene Türkiye futbolunda en önemli rolü biz oynayacağız. Başakşehir'de çok şey yaşadık. Şampiyonluk, Şampiyonlar Ligi yaşadık. Kolay değil ayrılmak. Büyük bir camiaya gidiyorum.

İnşallah sağlıklı, huzurlu bir sezon geçiririz. Şimdi yeni başkanla kupa kaldırırız inşallah. Yeni forma numaram perşembe günü belli olacak. Trabzonspor beni yıllardır istiyor. Çok yakın hissediyorum.

Orada da taraftarla beraber, buradaki gibi performans göstereceğim. Abdullah Hoca bana futbolu öğretendir. Konuştuk. Ben de onunla çalışmayı çok istedim. Sistemi konuştuk. Çok mutluyum." diye konuştu.

VİSCA YARIN TRABZON’DA

Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu, Visca’nın yarın Trabzon’a gelerek sağlık kontrolünden geçeceğini ve akşam yapılacak antrenmana katılmasını beklediğini söyledi. Bordo mavili kulübün yeni transferi Visca, yarın sabah 09.40 uçağıyla havayoluyla İstanbul’dan hareket ederek saat 11.30’da Trabzon Havalimanı’nda olacak.

Editör: Haber Merkezi