SONNOKTA SELAY SAYKAL - Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın son maçalara kasket ile çıkması şehirde moda yarattı. Trabzonspor’un eski ve efsane teknik direktörlerinden Ahmet Suat Özyazıcı’nın oğlu Can Özyazıcı, Trabzon'da moda haline dönüşen kasketin babasıyla özdeşleştiğini belirterek, “Abdullah Avcı iyi bir şey yakaladı. Babamı bildim bileli dışarı kasketsiz çıkmaz. Kasket takmasıyla idol yaratmıştı. Abdullah Avcı'ya da kasket yakıştı. Vatandaşlar ve taraftar kasket takmaya başladı. Camiada birlik ve beraberlik inşallah skorlara da yarar.” dedi.

Trabzonspor’un efsane teknik direktörlerinden Ahmet Suat Özyazıcı, Trabzonspor taraftarlarının kasket takarak bütünleştiğini öğrenince duygu dolu anlar yaşadı.

KASKETİ BİZDEN ALDI
1966 yılından beri şapkacılık yaptığını söyleyen kentin köklü esnaflarından Mehmet Manavoğlu, Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın 14. Süper Kupa maçında taktığı kasketi kendilerinden aldığını söyledi. Manavoğlu, “Maskeli olduğu için tanıyamadık. Şapkayı aldı gitti. Bir baktık ki bizim şapkayı takıyor. Sonradan takıma 50 tane daha şapka verdik. Bizim için büyük bir şerefti. Trabzon'u her yere duyurdu. Trabzon'da başarılı olmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Gençler ve orta yaş kesiminin İskoç modeli 8 parçalı kasket aldığını söyleyen Manavoğlu, “Abdullah Avcı’nın kasket takması ve Trabzonspor'un galip gelmesiyle bizim de işlerimiz arttı. Trabzonspor mağlup olsaydı böyle olmazdı.” sözleriyle anlattı.

TARAFTAR DUYARSIZ KALMADI
Kentte aile geleneğini yaşatan esnaflardan Cemal Karaçomak da, “Özyazıcı ailesi hem esnaf komşularımız, hem aile dostlarımız. Abdullah Avcı'nın hareketi bizlere geçmiş güzel günleri hatırlattı. Taraftarlar da duyarsız kalmadı. Küçük bir işletme olarak Abdullah Avcı'nın yaptığı lansman bize de karınca kararınca yansıdı. Bu işi Trabzonspor'un üstlenip kendi logosunu basıp, kurumsal boyutta bunun satışını yapmasından yanayım.” ifadelerini kullandı.

ESKİ GÜNLER GERİ DÖNDÜ
Kasket modasına uyan gençlerden Mehmet Emin Kara, “Süper kupa maçıyla birlikte Abdullah hocamız bizi eski günlerimize döndürdü. Ahmet Suat hocamızın geleneğini tekrar canlandırdı. Ondan görüp ben de kasket aldım, sokaklara çıktım. Galibiyetin ve kupanın keyfini sürüyoruz. 'Kasketliler geri döndü' diyerek geliyoruz.” sözleriyle duygularını dile getirdi.

SİMGE OLARAK TAKIYORUZ
Vatandaşlardan Sinan Kaynar, kasketin şampiyonluğu ifade ettiğini söyleyerek, “Bize daha önce şampiyonluk yaşatmış olan Ahmet Suat hocamız efsanemiz, büyüğümüz. Kasketi de Ahmet Suat hocamızın simgesi olarak takıyoruz. Trabzon halkı olarak bu kasketle beraber şampiyonluğu yaşayacağız.” dedi.

Editör: Haber Merkezi