Trabzonspor’da yepyeni bir dönem başladı. 2018-19 sezonundan itibaren adeta İngiltere’de kamp kuran Bordo-Mavili kurmayların son hamlesi Eddie Newton oldu. Yönetim, yeni sezon öncesi takımı devre arasında yardımcı antrenör olarak göreve getirdiği teknik adama emanet ederken İngiliz ekolü Trabzonspor’a taşındı. Önceki sezon İngiltere ekibi Leeds United’tan Ekuban’ı satın alma opsiyonlu kiralayan Trabzonspor, 2019-2020 sezonunda ise Sörloth’u C.Palace’den kiraladı.

İki futbolcu transfer edildiğinde yönetime büyük tepkiler gösterilirken Ekuban ve Sörloth da gösterdikleri performanslarla Süper Lig’in en değerlileri oldu. Trabzonspor geçen sezon başı Sörloth’un yanı sıra Sturridge ve Obi Mikel gibi dünya yıldızlarını da transfer etti. Devre arasında ise Stoke City’den Ndiaye kiralandı. İngiltere’den yaptığı transferlerle ses getiren Trabzonspor, son olarak devre arasında bu kez antrenör Newton’u Chelsea’dan transfer etti.

Obi Mikel kononavirüs pandemisi, Sturridge ise 4 ay futboldan men cezası aldığı için Trabzonspor’dan ayrılması talihsizlik olarak değerlendirse de İngiltere ile temaslar hiç kesilmedi. Trabzonspor pandemi öncesi Londra’da futbol okulu kurmak için girişimde bulundu ve yakın dönemde bu okulun açılacağı belirlendi. Karadeniz ekibinin oyuncu izleme komitesi de bu süreçte hem Premier Lig hem de Championship takımlarında radara takılan isimleri takip etti.

Her yerde oyuncu izliyor
Trabzonspor’da göreve getirilen Newton, Chelsea’da çalıştığı dönemde kiralık oyunculardan sorumluydu. Scout konusunda da geniş bir ağ ve çevreye sahip olan tecrübeli ismin, yeni sezon öncesi transfer döneminde de bordo-mavili kulübe önemli oyuncular kazandırması bekleniyor. Gelecek yıl için İngiltere’den oyuncu bakan Trabzonspor'un en büyük şansı olarak Eddie Newton gösteriliyor. Newton, bir röportajında “Birçok ligde oyuncu izliyoruz. Biz her yere bakıyoruz. Dünyanın her yerinde yetenekli oyuncular var ve bu oyuncuları tabii ki izliyoruz” demişti.

11. yabancı teknik adam
Trabzonspor’un İngiliz Teknik Direktörü Eddie Newton, Trabzonspor'da teknik direktörlüğe getirilen 11. yabancı isim oldu. Bordo-mavili takımda daha önce yabancı teknik direktör olarak Jürgen Sundermann, Werner Biskup, Urbain Braems, George Leekens, Gordon Milne, Hans- Peter Briegel, Vahid Halilhodzic, Sebastiao Lazaroni, Hugo Broos ve Şota Arveladze görev yaptı. Newton, ayrıca Milne'in ardından Trabzonspor'un başına geçen ikinci İngiliz teknik adam oldu.

Editör: Haber Merkezi