Trabzonspor'da son maçta forma giyemeyen Vitor Hugo ile Hüseyin Türkmen, milli ara sonrasında geri dönüyor. Hugo ve Hüseyin Türkmen'in yokluğunda Kayseri karşılaşmasında 18 yaşındaki Ahmetcan Kaplan oynamıştı. Abdullah Avcı, milli ara sonrası oynanacak Fenerbahçe derbisinde tüm stoperlerine kavuşmuş olacak. Avcı'nın, Edgar İe-Vitor Hugo tandemiyle çıkması bekleniyor.

Geçen sezon 17. sırada aldığı takımı 4. yaptı, 2.08 ile kariyerinin en yüksek puan ortalamasına ulaştı, deplasman rekoru kırdı... Abdullah hocanın şimdiki hedefi; Trabzonspor taraftarının önünde ilk büyük maçını kazanmak ve liderlik koltuğunu Fenerbahçe’den almak.

Geldiği günden beri hem aldığı başarılı sonuçlar hem de oynattığı futbol ile Trabzonspor’un çehresini değiştiren teknik direktör Abdullah Avcı’nın tek eksiği; Akyazı’da derbi galibiyeti... Tecrübeli hoca, Milli ara dönüşü 17 Ekim’de oynanacak Fenerbahçe maçında bu hasreti bitirmek istiyor.

Avcı, ezeli rakiplerini devirip liderlik koltuğuna geçerek, camiayı tam anlamıyla havaya sokmayı hedefliyor. Bu sezon evinde çıktığı Galatasaray maçında 2-0 geriden gelip mücadeleyi 2-2 bitiren Bordo-Mavililer, Avcı yönetiminde geçen sezon ise 4 derbi oynadı. Akyazı’da Galatasaray ve Fenerbahçe’ye mağlup olan Fırtına, deplasmanda Cim Bom’la 1-1 berabere kaldı, Beşiktaş ’ı ise Vodafone Park’ta 2-1’lik skorla yendi.
 

Analizler başlıyor

Bugünden itibaren ekibiyle birlikte Fenerbahçe analizlerine başlayacak olan Abdullah hoca, oyuncularına da rakibi ezberletecek. Geçen sezon 17. sırada aldığı takımı 4. yapan, 2.08 ile kariyerinin en yüksek puan ortalamasına Trabzonspor’da ulaşan Avcı, 22 maçlık deplasmanda kaybetmeme serisiyle kulüp rekoru kırmıştı.

Editör: Haber Merkezi