Trabzonspor ligin ikinci yarısına kötü bir başlangıç yaptı. Lider Başakşehir’i evinde konuk eden Bordo-Mavililer sahadan 4-2 mağlup ayrılarak rakibi önünde çok önemli bir fırsatı kaçırdı. Maça etkili başlayan taraf Bordo-Mavililer’de 8. dakikada Rodallega ile önemli bir fırsattan yararlanamazken 16’da Yusuf Yazıcı’nın kullandığı korner atışı ise direkten oyun alanına döndü. 24. dakikada konuk ekip Robinho ile gole yaklaştı ama Uğurcan kalesinde adeta devleşti. 32. dakikada Başakşehir’de Arda Turan al da at dercesine pasını İrfan Can golle sonuçlandırırken konuk takım 1-0 üstünlüğü yakaladı.

42. dakikada Robinho'nun pasında ceza alanı sol çaprazında Clichy, kaleci Uğurcan Çakır'ı yere yatırdıktan sonra topu yerden düzgün bir vuruşla filelere gönderdi: 0-2. İlk yarıda Başakşehir 2-0 önde kapattı. 48. dakikada Medipol Başakşehir, farkı 3'e çıkardı. Emre Belözoğlu'nun sağ taraftan ceza alanı yan çizgisinde kullandığı serbest atışta, Arda Turan ile mücadeleye giren Ekuban'a çarpan top filelerle buluştu: 0- 3. 49. dakikada Trabzonspor, farkı 2'ye indirdi. Sol tarafta Mahmut Tekdemir'den topu kaparak ceza alanına giren Ekuban, çapraz pozisyonda yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 1-3.

74. dakikada Yusuf Yazıcı'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda savunmadan seken topu yakın mesafeden Rodallega kaleye gönderdi ancak kaleci Mert Günok tehlikeyi önledi. 80. dakikada Trabzonspor, farkı 1'e indirdi. Novak'ın pasında Yusuf Yazıcı'nın uzak mesafeden aşırtma vuruşunda, kaleci Mert Günok'un müdahale edemediği top filelere gitti: 2-3. 86. dakikada konuk ekip farkı yeniden 2'ye çıkardı. Soner Aydoğdu'nun ceza alanı dışından şutunda, kaleci Uğurcan Çakır'dan dönen topu Visca tamamlayarak filelere gönderdi: 2-4. Maçta Başakşehir’in 4-2 üstünlüğü altında tamamlandı.

Editör: Haber Merkezi