Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, 1-1 berabere biten Hatayspor maçı sonrasında basın mensuplarına konuştu.

Penaltı kararına tepki gösteren Ahmet Ağaoğlu hakem hatalarına işaret etti.  VAR sisteminin bozuk olduğunu söyleyen Ahmet Ağaoğlu'nun açıklamaları şu şekilde: 

'KALECİ PENALTIYI ÇIKARDI, BİR DAHA TEKRARLATTI'

"Oyunun genelinde iyi oynadık. 3 puana yakın olan bizdik. 90 artdıda gelen tartışılır bir penaltı. Kurtarılan ve sonra tekrarlatılan bir penaltı. VAR neye müdahale ediyor neye müdahele etmiyor diye sorduğunuzda çok enteresan cevaplar veriyorlar. Bu cevaplardan emin olun bir şey anlamakta zorlanıyorsunuz. Aynı pozisyona farklı kararlar veriliyor. Bunu sorduğunuzda UEFA’nın 15 günde bir değiştirdiğini söylüyorlar. Ben başından beri söylüyorum sistem bozuk. Bugün kötü maç yöneten bir hakemi gelecek hafta yeniden görevlendirdiğiniz zaman hiçbir hakemden iyi yönetim beklemeyin. Maçı ortaya yönetmeye çalışan hakemlerin ödüllendirilmediği yerde hakemlerden iyi yönetim beklemeyin. Bugün bunları konuşmamamız lazım. Bunlar ne yazık ki bizim futbolumuzun gerçekleri. Ben MHK başkanlarıyla da sürekli konuştum. Sorduklarınıza cevap verdiklerinde işin içinden çıkamıyorsunuz. Penaltı pozisyonunda defalarca izledim temas olduğunu göremedim. Penaltıyı kaleci çıkarıyor sonra bir daha tekrarlattı. Kaç penaltı bu tür pozisyonlarda tekrarlatıldı. Eğer Kamil ceza sahasına erken girdi diye penaltı tekrarlattırıldıysa, aynı pozisyon diğer maçlarda tekrarlattırıldı mı?. Bunları hep böyle konuşuyoruz. Sonra iş dönüp dolaşıp futbolun marka değerine geliyor. Bu tür sıkıntıların konuşulduğu bir yerde futbolun marka değerinden bahsetmek mümkün değildir"

'HERKES ÖLÜ TAKLİDİ YAPIYOR'

"Yatırımlar yapılıyor karşılığını alamıyorsunuz bunlar hep sıkıntı. Bununla ilgili bir ses çıkacak mı diye merak ettim. Aradan 4-5 gün geçti, hiçbir şey yok ortalıkta, Herkes ölüm uykusunda ya da ölü taklidi yapıyor. En azından kendisine sorulması lazımdı. Maalesef böyle konuşur konuşur dururuz. Bugün kulüpler birliğinin bir MHK çalıştayı var. Şuana kadar 4 eski MHK başkanıyla görüştük. Kendilerinden bazı raporlar aldık. Bunun ışığında çalıştayı tamamladığımızda çok enteresan şeyler var, kamuyla paylaşamayacağım çok enteresan sonuçlar çıkacak. Bu yapının çok prematüre bir yapı olduğu sağlık bir yapı olmadığı. Şu an üst klasmanda 47 hakem var. Bunlar içerisinde 30 maç yöneten hakem var, ama 3 senede 4 maç yöneten hakem var ama o hala üst klasmanda. Bu adam ya çok değerli ona maç vermiyorsunuz çok önemli maç veriyorsunuz. Ya da yeteneksizin teki torpille orada. İkisi de ihlal. Ben en basitini söyledim. Kendimizi 50’li puanlardan kurtulamadık. Birer birer ilerliyoruz. Önümüzde Galatasaray maçı var. Ekuban da inşallah oynayabilir duruma gelir. Abdülkadir de beklediğimizden erken döndü. Allah başka sakatlık vermesin. Galatasaray maçına inşallah yetişir"

Editör: Haber Merkezi