Spor Toto Süper Lig'in 28.haftasında Trabzonspor deplasmanda Bursaspor'u genç yıldızı Abdülkadir Ömür'ün jeneriklik golüyle 0-1 mağlup ederek zorlu Bursaspor deplasmanından 3 puan çıkarmayı başardı. Bordo-mavilililer 81.dakikada Jose Sosa'nın ayağından bir penaltı atışından da yararlanamadı. Trabzonspor bu galibiyetle Beşiktaş'ın Başakşehir ile Fenerbahçe'nin de Galatasaray ile yapacağı maçların öncesinde çok kritik bir 3 puan alarak Devler Ligi'nin hesaplarını yapmaya başladı.

Ev sahibi Bursaspor ise yeni teknik direktörü Mesut Bakkal ile ilk maçında çıkış yapmanın peşindeyken sahadan boynu bükük ayrılarak 28 puanda kaldı ve küme düşme tehlikesini çok daha yakından hissetmeye başladı.

Zorlu mücadelede öncesinde Bursaspor cephesinde sürprizler yaşandı. Yeşil beyazlı ekibin son gerçekleştirdiği antrenmanda sakatlık yaşayan kaleci Muhammed Şengezer kadroda yer almadı. Şengezer'in yokluğunda teknik direktör Mesut Bakkal, kaleyi Okan Kocuk'a emanet etti. Ayrıca hafta içerisinde sakatlığı nedeniyle takımla birlikte antrenmanlara katılamayan Abdullahi Shehu ve hafta içerisinde sakatlığı bulunan Umut Meraş ise kadroda yer aldı.

Editör: Haber Merkezi